jak dobrze, że ja takich pierdołek nie szukam na swoich zdjęciach ze starej 5D :D
Wersja do druku
jak dobrze, że ja takich pierdołek nie szukam na swoich zdjęciach ze starej 5D :D
mi na razie wychodzi, że z iso 12800 z mrkIII jest jak 3200 z mrkII. Tylko, że to jest patrząc na zdjęcia zrobione w niezłych warunkach oświetleniowych, więc faktycznie nie wiadomo, jak będzie z cieniami. Co do kart 2x16GB - czemu dwie? Wejście w aparacie jest na 1xCompactflash+1 SD.
A tak w ogóle, czy ktoś znalazł może gdzieś kolejne sample zdjęć z wysokim ISO 6400-12800, bo to mnie najbardziej interesuje?
ISO faktycznie realnie ~ +1 ev po tych pierwszych samplach co się pojawiły :)
A czy chociaż orientacyjnie wiadomo kiedy jest szansa na dostępność w sklepach ?
Bo Ty umiesz zdjęcia robić, pewnie dlatego.:idea:
Moja kuzynka ma białe dzieci (co nie jest takie dziwne) i lubi białe koszule. Lubię ją fotografować, bo ma wyjątkową urodę. I rzeczywiście, o dziwo, 5DII daje sobie doskonale radę. :)
Problem podejmowany w tym przypadku, zarówno na bratnim forum drugiego, całkiem niezłego systemu fotograficznego, jak i tutaj, polega na nieumiejętnym doborze ekspozycji.