Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Przepraszam a skąd masz pewność, że sprzęt był? Może to zdjęcia zostały ukradzione :)
pewność ma tylko oszust, ja przypuszczam - jakbyś obejrzał wszystkie jego aukcje foto to może dostrzegłbyś ten sam dywan/wykładzinę, kartki z odręcznie
napisanym nickiem oszusta ...a jakbyś poświęcił jeszcze chwilę to dowiedziałbyś się że zdjęć nie ukradł tylko je zrobił - wyszukiwarki nie znajdują takich samych
oczywiście najłatwiej jest napisać cokolwiek nie zagłębiając się w temat...
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
pewność ma tylko oszust, ja przypuszczam - jakbyś obejrzał wszystkie jego aukcje foto to może dostrzegłbyś ten sam dywan/wykładzinę, kartki z odręcznie
napisanym nickiem oszusta ...a jakbyś poświęcił jeszcze chwilę to dowiedziałbyś się że zdjęć nie ukradł tylko je zrobił - wyszukiwarki nie znajdują takich samych
oczywiście najłatwiej jest napisać cokolwiek nie zagłębiając się w temat...
Jedno jest pewno: Jeżeli obiektyw kosztuje 3000zł to nie da się kupić za 1000zł
Cytat:
Zamieszczone przez
FOTO-PAN
Poświęcę się, odbiorę osobiście
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
jak ktoś z forum jest zainteresowany
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
--- Kolejny post ---
jak ktoś z forum jest zainteresowany
Szybko poszło, sprzedany
ciekawe jakiego to pochodzenia, chodzi o legalność
Cytat:
Zamieszczone przez
FOTO-PAN
ciekawe jakiego to pochodzenia, chodzi o legalność
Ma jeszcze 5d z gripem az mnie korci ale nie podaje przebiegu.
Kupno sprzętu na portalach lokalnych to jedynie na zasadzie odbioru osobistego. Przecież nie wyślesz takiej kasy w ciemno nieznanej osobie, bez żadnych gwarancji.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
FOTO-PAN
Kojarzę po nicku, że to ktoś z branży, bo często sprzedaje puszki i to z przebiegami rzędu 60k-130k. Przy odbiorze osobistym raczej nie ma ryzyka, bo można wszystko sprawdzić.
ja tam jako sposób dostawy widzę tylko paczka pobrańiowa Canon 5D mark III (4187480340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czyli zostawić jak najmniej "śladów" swojej tożsamości na allegro
Moją uwagę ostatnio zwrócił obiektyw Canon 85mm 1.8. Był wystawiony jako licytacja od 800, po czym po pewnym czasie zostały odwołane dwie oferty(powód podany przez sprzedającego :"Towar został delikatnie zniszczony. szkło w obiektywie zostało porysowane. Nie mogę w takim stanie sprzedać towaru. Przepraszam. Zostanie niestety uszkodzony w moim posiadaniu."). Warto dodać że była to aukcja grzecznościowa.( link Canon 5D Obiektyw Canon 85 1.8 - 85mm f/1.8 USM (4180042198) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.)
Dzisiaj pojawiła się tak samo wyglądająca aukcja z takim samym tytułem i treścią, ale innym sprzedającym. Nie ma ani słowa o domniemanym uszkodzeniu. Jest też spory rozrzut w miejscowościach z którym ma być wysyłka(I aukcja Trzebinia, Małopolskie, II aukcja Toruń, Kujawsko-Pomorskie)
tutaj link do II aukcji: Obiektyw Canon 85 1.8 - 85mm f/1.8 USM (4199675053) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Według mnie coś tu nie pasuje.
Niestety w Polsce jak jest w polityce, tak sie przeklada na mozgi ludzi. Kantowanie, oszukiwanie itp itd. jest na allegro non-stop. Nie tylko na allegro zreszta.
Polska mentalnosc - kombinowac zeby przezyc........
Ten obiektyw, nawet uzywany jest wart troszke wiecej jak 900 zl.