Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Uuuuhhhh!!! To było to!!!
Wreszcie poczułem że żyję... :)
Ale jazda była, efekty specjalne, 2 godzinna obsuwa programu, rano mżawka, syf i totalne zachmurzenie oraz ziiiiimno- tak, że w lasku zawodnicy się rozgrzewali ...ogniskiem. Jednak póxniej się coś przerzedziło i...w końcu pokazało się słońce. Także totalny mix. Ale za to jaki ten tor mają cudownie pięęęęknyyyy.:) :)
Wspaniały, kopny i miałki piach- także zero błota gliny- więc nie ma tego całego gnoju jaki jest na innych torach (zwłaszcza w Cieszynie!) po opadach. Nie ma co- naprawdę warto było tam jechać bo poziom sportowy i czad był wysokich lotów.
Przemyślcie wyjazd grupką do Dębskiej Woli na majową rundę Mistrzostw Strefy Południowej -2 dni ostrej jazdy po niebezpiecznym i szybkim torze o z kolei piaszczysto-kamienistej "konstrukcji" i sporych szybkościach.
Po raz pierwszy widziałem jak na torze trwa wyścig a słońce zachodzi i robi się szarówa a ISO mi każe wrzucić tak ok. 1600 żeby czas pozwalał coś złapać....:shock: Wszystko przez obsuwę.
Podsumowując- świetny tor, świetne zawody, pogoda najpierw do du..- ale potem słonko i przepiękne, popołudniowe światło- wręcz stworzone do takiej akcji, bardzo pozytywne podejście organizatorów do fotografów, nowoczesne podejście miejscowych do sprzętu rejestrującego na linii mety i zagadnień bezpieczeństwa (tor obsługuje na całym areale jeep ratowniczy, który ma swoje "uliczki" oraz posterunek obserwacyjny na pagórku z którego widać cały niemal tor- który to nazwaliśmy z kumplem "Orlim Gniazdem"). Kurde, już bym chciał kolejnych zawodów na tym torze- bo w Dębskiej Woli niestety o lasku można tylko pomarzyć- zero cienia...
Polecam.
Nogi mam w rzyci, jestem zaspany, zmęczony jak cholera (na nogach od 6:00 do 24:00) ale... co moje to moje!
:)
Teraz fata pokaż co tam wymodziłeś na zdjęciach :D
jakby komuś się w sobotę nudziło :D
Czerwionka gotowa na niedzielę :d
Akurat....:)
Dopiero dzisiaj będzie wieczorem gotowa...:)
To zdjęcie to ściema dla jaj. Z takimi koleinami to tam można spychacz co najwyżej by było wpuścić...:lol: ;)
Oki, kto jutro będzie?
Mac B? Zbyszko-Diabeł?
A kolega Azael zawita do nas w ramach wiosennego przebudzenia??? :)
ZAPRASZAMY!
Do zobaczenia.
P.S. Może być ciekawie jak rano popada- bo tor jeszcze nie wysechł po ostatnich deszczach, więc zamiast kurzu będzie strzelanina błotem i grudami...:)
Czyli będzie widowiskowo.:)
Będę jak Tommy Lee Jones w Ściganym ;-)
--- Kolejny post ---
A na poważnie, o której rozpoczęcie crossu? Jakoś nie mogę się doszukać godziny. Jutro w Rybniku jest też żużel, początek chyba 13.45
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Akurat....:)
Dopiero dzisiaj będzie wieczorem gotowa...:)
To zdjęcie to ściema dla jaj. Z takimi koleinami to tam można spychacz co najwyżej by było wpuścić...:lol: ;)
Oki, kto jutro będzie?
Mac B? Zbyszko-Diabeł?
A kolega Azael zawita do nas w ramach wiosennego przebudzenia??? :)
ZAPRASZAMY!
Do zobaczenia.
P.S. Może być ciekawie jak rano popada- bo tor jeszcze nie wysechł po ostatnich deszczach, więc zamiast kurzu będzie strzelanina błotem i grudami...:)
Czyli będzie widowiskowo.:)
Będę przed 12 :) , także do zobaczyska.
Mac żużel to z płyty jak już :) a nie z widowni :D
Może być z płyty. Do jutra...
Dzięki chłopaki za to, że wpadliście "otworzyć sezon", przybić grabę, zrobić foty i pogadać. :)
Zbyszko jak zawsze niemal- przyjechał z Justyną- też fajnie!
Trochę się później nam to gadanie porwało- ale wiecie jak jest na tych zawodach- najpierw się gada a potem to już tylko fotografuje. No i naszego drogiego Azaela można było zobaczyć- w końcu do nas zajechał!
Super! Nie pozostaje nic tylko:
1. dawać foty
2. myśleć o kolejnej okazji do spotkania
Dzięki i pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Dzięki chłopaki za to, że wpadliście "otworzyć sezon", przybić grabę, zrobić foty i pogadać. :)
Zbyszko jak zawsze niemal- przyjechał z Justyną- też fajnie!
Trochę się później nam to gadanie porwało- ale wiecie jak jest na tych zawodach- najpierw się gada a potem to już tylko fotografuje. No i naszego drogiego Azaela można było zobaczyć- w końcu do nas zajechał!
Super! Nie pozostaje nic tylko:
1. dawać foty
2. myśleć o kolejnej okazji do spotkania
Dzięki i pozdrawiam.
A więc tak również dzięki za otwarcie naszego sezonu w grupie. Jak zawsze towarzysko , piwko itp :) oczywiście kto mógł . Fajnie ,że się pojawił Grzesiu dzisiaj :d też pogadaliśmy chwilę na sam koniec jak młodziki jechały :) Co do zdjęć no to dwa juz mam zrobione na zapowiedź. :)
dzisiaj nieco zabawa z czasem na skali 1/40 i 1/60 + F 11 oraz 13 :D
i jeszcze jedno :)
A tu 6D w akcji + sigma 35mm
Siemka :)
Kilka kadrów ode mnie :D
1. 1/30s ;)
2.
3.
4.
5.