Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
Dodatkowo mile widziana była by jakaś siatka aby plecy się nie pociły
Typowe plecaki z systemem air to plecaki rowerowe takie jak ten PLECAK HI-TEC V-LITE ARIZONE 35L SYSTEM WENTYLACJI | PLECAKI I TORBY \ PLECAKI | sportmaxx.pl | sklep sportowo - turystyczny które można normalnie użytkować w terenie, tam siatka odpycha komorę od pleców, więc wentylację masz siłą rzeczy. Nie widziałem czegoś takiego w foto plecakach. Slrc-5, ( Case Logic SLRC5 - Plecaki na sprzęt fotograficzny - Torby i plecaki fotograficzne - Inne Produkty - sigma-sklep.pl) który posiadam, ma wyprofilowany tunel wentylacyjny, ale po godzinie jazdy rowerem i tak odczuwam przegrzanie. Tym bardziej teraz, gdy jeszcze trzeba na siebie worek łachów założyć, żeby nie zmarznąć rano:)
Hej, czy ktoś z Was używał Lowepro Urban Reporter 150? Zamierzam w nim przenosić 7d z Sigmą 17-50/2.8 plus jakimś krótkim tele i małą stałką, czy warto wydać ponad 300zl? Zależy mi na prostym wyglądzie i jakości wykonania. Pozdrawiam :)
Może z takim czymś dałbyś radę? Nawet niezła, miałem przed plecakiem. I tańsza.
Torba na lustrzankę - czarny | Torby na lustrzankę | Case Logic Polska
Nie lubię tak bardzo kwadratowych toreb, myślałem jeszcze nad używaniem takiej na codzień (lowepro) po wyjęciu insertu. W tym roku na studia wiec przydałoby się coś wygodnego
Witam
Szukam dla siebie torby takiej na ramie i sama mam wątpliwości czy aby pomieszczę swoje graty: Canon 6D +24-105mm, Canon 40D + 28-105mm, + C70-200MM F/4 + Lampa Shanny 600 kilka filtrów Cokin dwa Holdery, gruszka, szmatka itp drobiazgi. Cena ok 250 firma Canon, Kata, Lowepro, Tamrac. :-)
Tu
Lowepro | Find the best camera bag with Lowepro Bagfinder
znajdź sobie torbę na swój zestaw.
A jak już będziesz miała torbę typu Lowepro, to podobne innych producentów już łatwo według wymiarów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Super dzięki :) nie wiedziałam że taka wyszukiwarka jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
ale się ten internet poprawił od ostatnich kilku lat. ja też dziękuję!
Cześć,
Szukam jakiegoś twardego, zapewniającego dobrą ochronę futerału na kompakt (rx100). Przeznaczenie głównie na rower. Żeby można było gdzieś go przymocować (do paska biodrowego plecaka?) i był łatwy i szybki dostęp do aparatu.
Dzięki
Cytat:
Zamieszczone przez
PiKa
Cześć,
Szukam jakiegoś twardego, zapewniającego dobrą ochronę futerału na kompakt (rx100). Przeznaczenie głównie na rower. Żeby można było gdzieś go przymocować (do paska biodrowego plecaka?) i był łatwy i szybki dostęp do aparatu.
Dzięki
Najtwardszy "futerał" i najszybciej dostępny sprzęt na rowerze to jest w przednim koszyku na kierownicy (albo w torbie mocowanej na kierownicę). Kilkanaście lat woziłem w ten sposób sprzęt w szmacianej torbie Hama "Spirit", z klapą na dwa suwaki). Teraz torbę mam porządniejszą (Lowepro Toploader 75AW) na lustrzankę z długim teleobiektywem- błyskawiczny dostęp do aparatu. Na kompakt wystarczy mniejsza torba z szybkim dostępem od góry (właśnie np. z klapą na podwójny suwak). Można ją też zabezpieczyć przed wypadnięciem z koszyka przypinając ucho (lub oba uszy) karabińczykiem do siatki kosza.