Tak w tym to musze przyznac racje, wlasnie o tym mysle i niebawem kupie;-) a moze jakis link moglbym dostac ktore najlepiej kupic. Dzieki i pozdrawiam
Wersja do druku
Od niedawna mam do namiotu dwie takie: http://www.allegro.pl/item248521151_...8ws_kabel.html
I póki co mam wrażenie, że są za mocne. ISO ustawiam na 100, czas na 1/250, przysłonę koło 11-16 i jeszcze czasem przejarane. Czasu już się skrócić bardziej nie da bo kawałek kadru będzie nienaświetlony. Ratuję się polarem ale chyba wolałbym słabsze błyskotki. Może jakąś pończochę powinienem na nie zakładać, sam nie wiem...
Nie, no jasne, sposobów jest wiele, nie ma problemu. Po prostu mając słabsze żarówki nie musiałbym rzeźbić, dlatego, jak ktoś jeszcze nie kupił, to polecam słabsze. Tylko tyle. Zresztą wcale się nie upieram, że zawsze i wszędzie słabsze lampy będą lepsze. To się odnosi tylko do mojej sytuacji. BTW widziałem na Allegro lampy z przełącznikiem 68/32 Ws o ile się nie mylę. To może być jakaś alternatywa.
Zrob z papieru cos na ksztalt przyslony i masz pelna regulacje mocy lamp.
Kolaj
mam dokładnie ten sam problem, ja na szczęście mam sporo miejsca więc ratuję się odległością i nie muszę konstruować ekranów z papieru śniadaniowego :mrgreen:
dziś nie kupiłbym już tak mocnych żarówek, chociaż w przyszłości chyba dobrze się sprawdzą przy przepalaniu tła, pod warunkiem że na obiekt świecić będzie coś znacznie mniejszego i regulowanego
pozdrawiam
Tomek
Oslabic swiatlo zawsze mozna i to na wiele sposobow ale jesli bedzie potrzeba wiecej mocy to juz zadne ekrany, przyslony nie pomoga. Babcia mowila od przybytku glowa nie boli.
Słuchajcie beetle4 przysłonić lampę czymkolwiek to nie problem a jak będziecie z czasem chcieli pstrykać ludzi z parasolką to przyda się max światła. Oczywiście najlepiej kupić chociaż 100ws z regulacją i pilotem ale to już trochę więcej kasy.