Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Witajcie,
ktoś doradzi może torbę w którą wejdzie 40D z gripem i założonym Tamronem 17-50, plus Tamron 70-300, jakiś mniejszy szeroki kąt i lampa błyskowa?
Fajnie byłoby gdyby miała pokrowiec p.deszczowy, metalowe zaczepy paska. Jest sporo toreb na rynku ale wiele z nich za wąskich na lustrzankę z gripem.
Gdyby udało się dodatkowo znaleźć coś co nie wygląda jak typowa torba na sprzęt, tylko bardziej cywilnie, byłbym zachwycony.
Cytat:
Zamieszczone przez
Geko
Witajcie,
ktoś doradzi może torbę w którą wejdzie 40D z gripem i założonym Tamronem 17-50, plus Tamron 70-300, jakiś mniejszy szeroki kąt i lampa błyskowa?
Fajnie byłoby gdyby miała pokrowiec p.deszczowy, metalowe zaczepy paska. Jest sporo toreb na rynku ale wiele z nich za wąskich na lustrzankę z gripem.
Gdyby udało się dodatkowo znaleźć coś co nie wygląda jak typowa torba na sprzęt, tylko bardziej cywilnie, byłbym zachwycony.
A nie lepiej kupić dwukomorowy plecak z regulowanymi przegrodami? Przerabiałem torbę na podobnym zestawie i jednak kupiłem plecak.
pytanie do osób posiadających plecaki do przenoszenia sprzętu foto. Szukam plecaka do którego mogę włożyć dwa body z zakręconymi obiektywami. Dodatkowo mile widziana była by jakaś siatka aby plecy się nie pociły. Jeżeli możecie polecić jakiś sprawdzony model, który macie lub mieliście będę wdzięczny.
uzywam lowepro
aha, u mnie zaden plecak z "siatka" na plecach nie dziala
poce sie jak jasna holewka
Mam podobnie jak becekpl. Bez siatki pod którym sie pocą plecy Lowepro Rover AW II. Wygodny i bardzo go lubię. Również profesjonalną wersje Lowepro Rover PRO 45L AW
Rover Pro 45L AW Camera bags, backpacks and rolling cases
Ten ma siatke, plecy się pod nim pocą, tyle że jest większy przewiew i pot nie wsiąka w sam plecak.
Więc, Lowepro FastPack jest genialny! Czy i do którego modelu zmieścisz co potrzeba to już pytanie do Ciebie bo nie piszesz o jakie aparaty i przede wszystkim obiektywy chodzi. Jeśli o 100-400 i 70-200 podpięte do korpusów to lepiej kup plecak Alpinusa ze stelażem ;)
Na potliwość pleców w plecaku nie znane mi jest dobre rozwiązanie, bo na chłopski rozum: jeśli idziesz bez plecaka w naszym klimacie w upalny dzień bez wiatru to już masz plecy spocone. Jak założysz cokolwiek na plecy to musi być basen :))
Żadna porada nie poparta przykładem.
nadrabiam ten brak.
Lowepro 400 flipside.
Zawartość:
5DIII,7DII,C10-18,C70-200,C100-400,T16-28.C24-105.
Lampa YN560 w zewnętrzej kieszeni ,tak ,jak zapasowe rzeczy.
Pokrowiec przeciwdeszczowy w zestawie.
Trzeba jednak pamiętać że świat stoi otworem, a przed wejściem do samolotu trzeba (czasami) zmieścić plecak
w klatce o rozmiarze np. :
- 42cm x 32cm x 25cm
- 55cm x 40cm x 20cm
trochę ścisnąć się da, ale w środku sprzęt.
Leciałem zimą, wyjąłem obiektyw i wsadziłem do kurtki.
Latem by ten numer nie przeszedł.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
świat stoi otworem, a przed wejściem do samolotu trzeba (czasami) zmieścić plecak
Racja,ale temat :
W czym nosić sprzęt nie precyzuje zastosowania.
W przypadku podróży (było w innych tematach ) zestaw szkieł i body byłby całkowicie inny .
Inny w przypadku koncertu z możliwością fotografowania
Ten zestaw plecakowy dotyczy :ogólnego zastosowania.