Hi...
Pojawiła się jakaś nowa wersja ? Bo ta którą mam nie przenosi ze stopki na lampę TTL'a na aparacie.
Pozdrawiam...
Wersja do druku
Czy youtungo rf-602 zadziałają w takiej konfiguracji:
Lampa na body tak żeby działał ettl i wspomaganie af, nadajnik na kabelku synchro tak żeby nie blokował stopki. Odbiornik do lampy doświetlający drugi plan.
Czyli pierwszy plan doswietlany w ettl a druga lampa doswietlajaca tlo lub z filtrem żelowym jako kolorowe wypełnienie tla. Zadziala to ?
http://forum.optyczne.pl/printview.p...44dc18ddaa457b
"Do tego metalowa stopka, ze stykami mającymi umożliwiać przenoszenie danych TTL do lampy zamocowanej na urządzeniu w stopce aparatu (więcej na ten temat poniżej)."
Osobiście nie mam tych nadajników, ale tutaj pisze wyraźnie że lampa która jest wpięta w nadajnik pracuje w TTL
Pozwolę sobie zacytować ze wskazanej przez Ciebie recenzji...
Ostatnia rzecz którą sprawdziłem, to wyzwalanie lampy przez odbiornik w sankach aparatu. Niestety spotkał mnie tu zawód - zarówno EX580 II jak i nissin di622 ustawione w tryb eTTL odpalały za każdym razem z pełną mocą.
Zwracam też uwagę że na zdjęciach widać że od strony lampy brakuje jednego pinu. Co ciekawe - na stronie producenta jest zdjęcie gdzie ten brakujący pin jest :).
Mam RF-603 - do lampy nie przenosi TTLa - nie pozwala też na wzbudzenie wspomagania AF. Działa za to budzenie lamp z uśpienia. Jako ciekawostkę zauważę tylko że w LV nie działa sterowanie lampami innymi niż ETTL :(. Spotkał mnie ostatnio z tego powodu straszny zawód :(.
Pozdrawiam...
Mam pytanie do posiadaczy Pixel King. Czy ta funkcja "Wsparcie podświetlania autofokusa" oznacza, że nadajnik ma wspomaganie autofokusa podobne jak w lampach? Planuje przeskoczyć z transmitera ST-E2 na radiowe wyzwalacze, ale jednocześnie nie chciałbym stracić wspomagania autofokusa.
Tak nadajnik zamontowany w sankach na aparacie dysponuje białą diodą która oświetla wybrany punkt AF. Nie wiem czy każdy bo robię na centralnym i tam patrząc przez wizjer widzę białą wiązkę na fotografowanym obiekcie.
Dzięki!
Podobno Pixel King
Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon.
Co to znaczy? Czy "master" odpalany przez PK nie wyzwoli "slavów"?