Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Wracajac do 6d - zbyt miękki spust migawki, często zdarzyło mi się zrobić "niechciane" zdjęcie.
Podobnie mialem z 5D3 na samym poczatku. Da sie nad tym zapanowac po przyzwyczajeniu sie ;)
Ja w 5d3 nigdy tak nie miałem, tutaj sprawdziłem 2 sztuki i obydwe są takie czułe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Wracajac do 6d - zbyt miękki spust migawki, często zdarzyło mi się zrobić "niechciane" zdjęcie.
To możne być zaleta. Ty wiesz, jakie nadplanowe arcydzieło może Tobie wyjść? ;)
Czy w 6D istnieje możliwość ustawienia sobie AF "pod kciukiem"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
to i tak lepiej niż znany z Nikon 1 tryb rejestracji zdjęć jeszcze przed pełnym naciśnięciem spustu migawki LOL
Cytat:
Zamieszczone przez
luc_october
Odwzorowanie kolorów na wysokim iso robi wrażenie. Przy oglądaniu cropów można zobaczyć utratę szczegółów, ale jako cała klatka jest pięknie. Nikonem tego nie zrobisz, bo będzie zielona sraczka...
możesz rozwinąć? tzn wg Ciebei będzie taki zafarb na FX, iso 6400?
Cytat:
Zamieszczone przez
tkosiada
możesz rozwinąć? tzn wg Ciebei będzie taki zafarb na FX, iso 6400?
A ja bym prosił żeby tego nie rozwijać - jak chcecie to jest wątek o Nikonie i tam zapraszam :).
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
W sumie to chyba wszystkie zalety D600 wynikają nie z zasługi samego nikona, a z matrycy pochodzącej od sony.
W sony ta matryca pracuje gorzej,m.in.bardziej szumi.Najwazniejsze,ze 6d nie "rozchorowal sie" na "zielona sraczke" itepe:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A ja bym prosił żeby tego nie rozwijać - jak chcecie to jest wątek o Nikonie i tam zapraszam :).
doskonale Ciebie rozumiem, jedynie byłem ciekaw czy to stwierdzenie to szerzenie kolejnej propagandy czy też będzie to poparte jakimiś fotkami
a wracając do tematu to podoba mi się praca matrycy na wysokim iso, tu duży +, a także wielkość body