Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Problem ma swoją przyczynę raczej w błędnej kalibracji monitora lub uszkodzonym pliku ICC z profilem monitora, nie w Lightroomie.
No tak, ale jak pisalem w CS czy DPP wszytsko gra, czyzby plik ICC uszkodzil sie tylko dla LR?
--- Kolejny post ---
Szukam tez szybkiej metody na przegladnie duzej ilosci jpg z mozliwoscia ich korekty. W LR gdzie to dotychczas robie jest to dluuuga droga. W Library przegladanie, po wylapanym zdjeciu do poprawy otwarcie w Develop, export, import do katalogu, sync, nie nadpisanie tylo reki kasowanie starego zdjecia, uffff.... Da sie to przyspieszyc? A moze ktos ma inne metody poza LR ?
Sprawdzilem te same jpg na innym komputerze (mac) tam kolory sa wszedzie takie same, DPP, LR czy CS. Chyba blad tkwi gdzies w systemie ktory mam, win8.
Witam
Macie jakiś pomysł,żeby presety krzywych (plik acv) wgrać jako preset do lightrooma?
Jest to możliwe?
Ustawić ręcznie krzywą i zapisać sobie preset ?
Tak właśnie zrobiłem, ale jestem ciekawy czy da się inaczej ;)
przytrzymując któryś klawisz na klawiaturze można podświetlić maskę, może ktoś mi podpowie który to //:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
workinger
przytrzymując któryś klawisz na klawiaturze można podświetlić maskę, może ktoś mi podpowie który to //:roll:
o
12345
Pytanie co do lightroom 4, znalazłem w internecie wersję Adobe Lightroom 4 ENG WIN/MAC BOX Student Edition w atrakcyjnych cenach (+-300zł) czy ktoś ma taką wersję i czy jest to okrojona wersja czy opłaca się to kupić?
A tak trudno wklepać w google ? Wersja oprogramowania z licencją studencką. Możliwe używanie komercyjne jak i niekomercyjne. Brak możliwości dalszej odsprzedaży.
Tu nie kwestia tego co to za wersja komercyjna lub nie, tylko czy różni się od wersji pełnej za +500 zł którą 30 dni testowałem bo nie ma trail testu wersji student i o ile wersja pełna mnie zainteresowała to szukam obniżenia kosztów = czy ktoś z forumowiczów ma wersje student or wie czy jest to wersja okrojona o jakieś możliwości?