Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Pamiętasz kiedy mówiłem, że Canon wygasi Canona M? Nie zgadzałeś sie z tym. Odcieli to co najmniej perspektywiczne, a zabiera im miejsce na liniach produkcyjnych,...
Tak, dlatego wolę się nie bawić w te wróżby, bo jest zbyt mało danych.
Jak się kiedyś dowiedziałem które szkło w czasach EFów było hitem sprzedaży wśród zaawansowanych amatorów to zwątpiłem we wszelkie rozkminy na temat tego co Canon powinien, a czego nie etc...
Ciekawe ile sprzedaje się poszczególnych obiektywów Fujifilm X -gdzie jest pełna oferta.
Sony po latach posuchy w aps-c i gdy już pełnoklatkowe A7 zgarnęły dużą część ryku
dodało jednak do oferty: w 2019 roku 16-55/2.8 i 70-350mm, a w 2022 11/1.8, 15/1.4 i 10-20/4.
No i powstały w ostatnich 3 latach między innymi
Sigmy 10-18/2.8, 23/1.4 i 18-50/2.8, Tamrony 18-300, 11-20/2.8 i 17-70/2.8 oraz Tokina 11-18/2.8.
Więc chyba rynek na aps-c jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Ciekawe ile sprzedaje się poszczególnych obiektywów Fujifilm X -gdzie jest pełna oferta.
Na tyle mało, ze w żadnym zestawieniu top 10 w sprzedaży w polsce nie ma żadnego.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
No dobra, tanio już było. Ale kiedy w końcu będzie dobrze?
LOL.
Za PRL to w ogole lepiej, a przed wojna to juz ho ho.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jak się kiedyś dowiedziałem które szkło w czasach EFów było hitem sprzedaży wśród zaawansowanych amatorów to zwątpiłem we wszelkie rozkminy na temat tego co Canon powinien, a czego nie etc...
Nie rób suspensu, powiedz co to jest?
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Na tyle mało, ze w żadnym zestawieniu top 10 w sprzedaży w polsce nie ma żadnego.
Jak można było nie zrozumieć, że chodzi o popularność -udział w rynku bardziej zaawansowanych obiektywów aps-c
-które Canon ma w du...
a nie o to, że w 2023 w cyfrowe najpopularniejszy był RF 50/1.8, a na trzecim miejcu EF 50/1.8?
...
Polsce!
Jeżeli coś nie jest najpopularniejszym obiektywem Canona, to nie jest najpopularniejszym obiektywem w ogóle :mrgreen:
Canon, jak czytamy, zaplanował na luty premierę trzech "niszowych" szkieł. Rumorsy twierdzą, że tilt-shifty. Trudno tu mówić o popularności ani o tym, że to najbardziej oczekiwane szkła.
Lider rynku nie miałby problemu w wyprodukowaniu z mocowaniem RF
istniejących już obiektywów EF-M: 22/2, 32/1.4 i 28/3.5 Macro
gdyby tylko chciał...
na miejscu Canona też bym olał apsc, a szczerze to dziwię się, że ciągle to rozwijają
i co robi apsc R7 między pełnoklatkowymi R6 i R8? ni mom pojęcia
@Kolekcjoner
-Przemyślałeś temat i skasowałeś swój komentarz z 22:57?
:D