A zdjęcie jakiejś ładnej Ormiance zrobił?
Wersja do druku
A zdjęcie jakiejś ładnej Ormiance zrobił?
A coś znajdę :mrgreen:
Załącznik 19031
--- Kolejny post ---
Ta była najładniejsza jaką widziałem :mrgreen: ⬇️
Załącznik 19032
aicpanfhuj, nogi nieogolone ma.
a lepioszki wpytne.
pw odbier.
Dobrze, może ta Wam bardziej przypadnie do gustu, nogi pewnie ma ogolone chociaż to nic pewnego :mrgreen:
Załącznik 19033
ale jednak numerujemy...
z moich wlasnych Ormianek. typ wizualnie IMHO fajniejszy niz Gruzinki i do tego zauwaznie mniej zakochany w posowieckiej zasadzie "more is more" jesli chodzi o makeup :)
https://live.staticflickr.com/65535/...681264e0_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/...e019b212_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/...b3b44f2d_b.jpg
@WinSho @akustyk macie to samo dziewczę na zdjęciach (#4959 i powyżej). Musi być samsungiem robiliście i AI wygenerowała :-))
O! Minuta i (jak mawia klasyk) według stanu technologii na dzień dzisiejszy 18-12-2024 ja mam najładniejszą Ormiankę!
Załącznik 19034
Palce jeszcze nie dorobione, ale za to bokeh kremowy niczym z RF 85 DS [emoji23]
jprdle.
czytam powyzsze i czytam i nie bardzo kumam.
o co chodzi z tymi palcami.
pol dnia sie zastanawiam, o co kaman.
gapie sie jak durny w te palce i nie wiem.
i dopiero teraz skojarzylem, ze to pieprzone ai.
jprdle.
jestem w szoku.
alez to czlowieka moze latwo oszukac.
przegralismy z kretesem.
Nie specjalnie lubię to zdjęcie, ale nadaje się do prób.
W zwiazku z tym, że LR od wersji 14.1 potrafi exportowac JPG z gain-map HDR w standardzie ISO (który to rozumie Android, Windows i Google Chrome) to wydaje się, że można już całkiem porządnie publikować zdjęcia w formacie HDR.
Jeżeli ktoś ma Chrome na Windowsa lub MacOS'a z monitorem HDR to powinno być widać ;-) - UWAGA: widać dopiero po kliknięciu w zdjęcie. Wersja wyświetlana w poście to render SDR.
Załącznik 19036
p,paw
a tak wygląda rekord świata w smogu
Załącznik 19037
to ja lekka zmiane klimatu, na kraje pierwszego swiata...
Załącznik 19054
Tamron 35/1,4 Test obiektywu
@mazeno Tak, szok z tym AI. Też w pierwszej chwili myślałem że to dalszy ciąg zdjęć z wycieczki. Co do palców to obecnie jest to pięta achillesowa AI. Nie potrafi ich prawidłowo generować dlatego takie komentarze. Tylko jak tak dalej pójdzie to za kilka lat chyba będzie potrzebny podpis elektroniczny z certyfikatem autentyczności bo już nikt nie odróżni czy to ktoś nowym modelem Canona pstryknął czy sobie na szybko wygenerował online.
na kilku forach, ktore podgladam, coraz czesciej widze ewidentne ingerencje maszynki.
posty sa z reguly bardzo mile, a co najmniej neutralne w odbiorze - i w dodatku najczesciej w temacie. oraz wcale nie sa wykorzystywane do reklamy.
franca wpada, podglada i... sie szybko uczy.
tak po prostu.
a tutaj - pierwszy raz sie dalem nabrac.
nie jest dobrze. chyba powoli czas sie calkowicie wycofac z internetow.
----
tak przy okazji ponizej:
Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (1 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
otoz to.
#4967. Z tych numerowanych.
Niezmiennie i jak co roku chciałbym przedstawić zdjęcie mojego autorstwa i stosunku. Do Sol Invictus...
Załącznik 19088
P.S. Kiedyś to zimą chociaż śnieg był.
Zdjęcie świetne, ale Mikołaj chyba nie ma dobrej prasy...
Wszystko zależy czym dla Ciebie jest hobby fotografia, dlaczego robisz zdjęcia.
Jeśli głównym motywem jest :
a.
frajda z posiadanie sprzętu, targania plecaka, msza fotografowania, psychiczna nobilitacja że umie ją prowadzić to rzeczywiście AI ten wątek zamyka.
b.
zapis tego co widziałeś lub jak chcesz by było zapisane to co widziałeś, zapis przeżytych emocji to AI daje nowe, dodatkowe możliwości.
c.
zabawa treścią, formą lub/i zabawa światłem to AI jest tym na co czekałeś
jp
jp,
w watku o islandii zapodalem link do rojtersa, poniekad tlumaczacy dlaczego wole trzymac sie od ejaj z daleka.
to jest bron, i to cholernie niebezpieczna. bron sama w sobie, ktora juz wygrywa walki powietrzne z pilotami mysliwcow (tez chyba juz kiedys zapodawalem linka). i coraz bardziej autonomiczna.
to czym sie tu bawimy, to tylko jakies peryferia jej wykorzystania. bardzo peryferyjne peryferia.
per analogiam - my widzimy gugielmapy w takiej jakosci jaka widzimy, a rzeczywistosc jest taka, ze satelity moga zobaczyc pudelko zapalek.
wesolych swiat.
Święta, święta i po świętach. Nie wiem jak Wy, ale osobiście bardzo lubię robić wtedy zdjęcia w domu, bo jest mnóstwo ciekawych światełek:
#4968 -
Załącznik 19114
#4969 -
Załącznik 19117
#4970 - a śniegu było, to fakt. To zdjęcie z 18.12.2022. Kraków:
Załącznik 19116
a wez to potem wydrukuj
https://i.postimg.cc/RZSJ7JNZ/kasztan.gif
Załącznik 19119
Załącznik 19135
Załącznik 19136
Niestert nie R1. Ale mi R1(0) do sportu wystarcza :lol::lol::lol:
Załącznik 19143
Załącznik 19144
Załącznik 19145
Z wczorajszego spaceru w poszukiwaniu miejsca bez petard.
Załącznik 19146
Cóż...widać że R10 daje radę doskonale...
#4975 WTF?
Załącznik 19147
--- Kolejny post ---
Piękny piesio.
Z psiakiem fakt, ale na facebooku tego pełno z tak przerobionymi "magicznymi" tłami, że głowa boli. Tu wydaje się tło być naturalne (czyt. nie idealne, jak na FB). Na FB jak sugeruje mi takie "magiczne" zdjęcia psiaków, to odnoszę wrażenie, że fotografikowie, którzy robią zdjęcia psom tak naprawdę wystarczy, że zrobią zdjęcie swojemu ulubieńcowi nawet w domu (byle światło jakoś fajnie oświetlało ciemne oczy załóżmy), a tło i tak sobie dorobią :). Zawsze są tam jakieś płatki śniegu, spadające jesienne liście itp.
Dzięki! To tak, jak ja. I prawda, że crop też potrafi ładnie malować?:)
--- Kolejny post ---
Masz rację, że bardzo dużo fot psów (zresztą nie tylko psów) jest tak robionych. Też mnie to wkurza, ale większość ludzi, tych niefotograficznych, nie widzi tego, co my. Dla mnie tam po prostu bije sztucznością. A już te płatki śniegu są tak nienaturalne i obleśne, że masakra. Zgadzam się z Tobą.
Tutaj rozmycie w 100% naturalne, światło i model też. Jedne, co dodałem w obróbce, poza ustawieniem balansu, nasycenia, itp., to dość mocna winieta. To już kwestia gustu, mi tutaj pasowała. Cała reszta to zasługa plastyki 85/1.2@1.2.
Ja też tak myślę:D
Co nie zmienia faktu że nie jest tak, jak niektórzy twierdzą i wręcz bronią tej tezy, jak niepodległości, że obojętnie czego by się do cropa nie podpięło, to obrazek i tak będzie do bani. I w żadnym wypadku nie mam tutaj na myśli Ciebie, ale to chyba oczywiste dla nas obydwóch;)
Jakby nie patrzeć to przemysł filmowy oparty o 35mm to crop.
Tala tu cisza, to jeszcze jedno. Może czas pomyśleć o jakiejś psiej galerii?;)
Załącznik 19163
przecież była chyba...
a nie, nie było, koty za to są :lol:
Koty gurą!
Przecież Jest
Sikiradki 'gurom'!
@solti - czy ta bestia na #4978 ma przeostrzoną sierść?
Załącznik 19192
Hermetyczne hobby, ale warunki trudne a okoliczności ładne ;-)
Załącznik 19193
p,paw
4980 - lubię to. Pójdę dalej - gdyby nie kolor lokomotywy, to być może to zdjęcie nie byłoby takie fajne, a tak to pasuje do okoliczności.
Było 10 minut po zachodzie słońca, a skład jechał 140 km/h ;)
p,paw
--- Kolejny post ---
Pojechałem wyłącznie ze względu na kolor tej maszyny. Ten ostatni wyprodukowany egzemplarz "dziewiątki" jeździ w oryginalnym malowaniu jakie otrzymały te maszyny za czasów kiedy trafiły do PKP. Pomyślałem sobie że mroźny zmierzch ładnie się skomponuje.
p,paw
ta ciufcia ma zeza :]
Gościa, który wymyślił ten sposób modernizacji starych „garów” powinno się powiesić za jaja na sieci trakcyjnej ;)Cytat:
Zamieszczone przez mazeno
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro