Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
To teraz nie rozumiem - zwraca ale nie każdemu? Co to za łaska, przecież to nie jest wina Klienta, że serwis ma denne zabezpieczenia :(
Wystarczy poznać jakie są najpopularniejsze hasła w PL ť Jakie jest najpopularniejsze hasło w Polsce? -- Niebezpiecznik.pl --
Dodaj do tego ustawianie tego samego hasła do wszystkich usług i masz wynik w postaci przejętych kont. Nawet maila nie musisz po włamie zmieniać jeśli masz dostęp do wszystkiego.
W każdym razie, w większości przypadków, przejęcie konta to wynik głupoty jego właściciela, co skutkuje potencjalna szkoda dla osób postronnych.
Dlatego nie widzę powodu żeby serwis spieszył się ze zwrotem konta takiemu użyszkodnikowi.
Ja np. zawsze reguluję należność za transakcję kartą płatniczą przez PayU czyli wg tego co piszecie złodziej na tym nie skorzysta :)
Jeśli ktoś ma to samo hasło do wszystkiego, to faktycznie sam sobie winien :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Ja np. zawsze reguluję należność za transakcję kartą płatniczą przez PayU czyli wg tego co piszecie złodziej na tym nie skorzysta :)
Jeśli ktoś ma to samo hasło do wszystkiego, to faktycznie sam sobie winien :(
Uchroni cię co najwyżej przed tym, że pieniądze dostanie/powinien dostać właściciel konta.
Jeżeli chodzi o hasła to nie widzę nic złego w tym, żeby posiadać jedno do wszystkiego. Problem w tym, że ktoś zakłada hasło 12345 albo co gorsza jako hasło wpisuje swoje imię.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Uchroni cię co najwyżej przed tym, że pieniądze dostanie/powinien dostać właściciel konta.
Jeżeli chodzi o hasła to nie widzę nic złego w tym, żeby posiadać jedno do wszystkiego. Problem w tym, że ktoś zakłada hasło 12345 albo co gorsza jako hasło wpisuje swoje imię.
+ ochroni Cie to przed długim i trudnym odzyskiwaniem kasy :p bo z payU zwracają chyba coś około 2miechów i kasa zazwyczaj wraca
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Problem z takimi samymi hasłami jest wtedy, gdy ktoś dostanie się do jednego konta, wtedy jak po sznurku może sobie przejmować wszystkie danego użytkownika na różnych serwisach, bo login też w większości jest taki sam.
Najgorsza sytuacja jest wtedy, gdy przepadnie nam konto pocztowe, bo wtedy złodziej może sobie resetować hasła właściwie wszędzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Niezupełnie, bo płacąc kartą jeśli nie otrzymam towaru, Bank zwróci mi zapłaconą kwotę po 30 dniach od zgłoszenia :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Michlax
Problem z takimi samymi hasłami jest wtedy, gdy ktoś dostanie się do jednego konta, wtedy jak po sznurku może sobie przejmować wszystkie danego użytkownika na różnych serwisach, bo login też w większości jest taki sam.
Najgorsza sytuacja jest wtedy, gdy przepadnie nam konto pocztowe, bo wtedy złodziej może sobie resetować hasła właściwie wszędzie.
Dokładnie tak jak piszesz i dlatego posiadanie tego samego hasła do różnych kont to głupota.
ile bolku posiadasz kont?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ile bolku posiadasz kont?
Miałem na myśli różne konta - aukcyjne, internetowe, bankowe, pocztowe itp.....
Posiadanie jednego hasła do tego wszystkiego to wielka bzdura :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Miałem na myśli różne konta - aukcyjne, internetowe, bankowe, pocztowe itp.....
ja tez
wiec ile ich masz?
ja mam około 40
i dla mnie głupotą jest mieć każde inne