Im potężniejszy człowiek (szczególnie ramiona) tym stabilniej utrzyma ciężki teleobiektyw. Muflon wymiarów nie podawał ale po zdjęciach oceniałbym na co najmniej moje okolice (ponad 190cm, ponad 90kg).
Wersja do druku
E, bez przesady... owszem, jestem słusznych rozmiarów, ale pod względem siły w rękach raczej poniżej przeciętnej - ot typowy geek komputerowy, zero ruchu na co dzień, na plecach garb, rosnący brzuch itp :-?. To naprawdę nie jest aż taka sztuka, 500/4 to obiektyw zrobiony właśnie pod kątem używania bez statywu - w przeciwieństwie do np. 400/2.8 czy 600/4.
(A i tak widuję czasem "małe żółte ludziki" dziarsko wymachujące tymi ostatnimi :))
Lata mijają a Ty ciągle wierny swojej pasji ... Pamiętam jak często zaglądałem do Twojej galerii 4-5 lat temu, jak miałeś 10d, potem 20D .... a i dziś ten materiał broni się z powodzeniem. Obecny oczywiście świetny, gratulacje!
Pierwsze pstrykanie w tym roku - tradycyjne "pokazy" sprzętu z bojową amunicją, pod hasłem: ochrona szczytu w Davos.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Slideshow: http://danielrychcik.com/wef09/
BTW: Pamiętam, że ostatnio były jakieś dyskusje na temat wielkości zdjęć... zgodnie ze szwajcarską zasadą p.t. uważam że to prawo jest durne, ale dopóki jest to jestem za ściganiem tych, którzy je łamią :-) zmniejszam się się z automatu o 1/3... Kto będzie chciał, kliknie :-/
Hmm.. #14 proste, ale fajne.. szkoda tylko, że niebo takie szaro-bure..:wink: doświetlałeś złota blendą..?:grin:
Ostatnia (ale to już naprawdę, naprawdę ostatnia ;-)) porcja zdjęć zalegających mi na dysku :) Z wycieczki po Francji latem zeszłego roku, zamki i inne takie:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Więcej: http://photosite.pl/excursions/france08/ :-)
Muflon, zamki świetne, ale twoje zdjęcia z pokazów bardziej przykuwają uwagę:)
Muflon!! Panoramowanie na 8 i 13!! Jesteś cyborgiem, to pewne!
A na 3. gość za pilotem to się chyba modli, jak widzę :)
Architektoniczne - bardzo ładne, światełko przesubtelne, naświetlenie mistrzowskie! Jeżeli coś kombinowałeś przy wołaniu - to ja tego nie widzę!
Ukłony!
PS: Żadnego gadania, że to ostatnie - bardzo proszę!