Odp: Jaki statyw AD 2012-2015
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
paljotowi chyba chodzi o gorille a dave pisze o jakimś szicie za 60zł więc się dobrze zrozumieli :lol:
no ja nie mam firmowego gorilla tylko podróbke za 60 zł i spokojnie utrzymuje 450d + 17-50...spokojnie można owinąć wokół jakiejś barierki albo drzewka...
Tom77 ale ja nie pisałem o normalnym statywie tylko o czymś w stylu gorilla..taki flexi...czytaj wcześniejsze wypowiedzi ;-)
sprawdź z tych tanich jeszcze hama mini traveller pro - 99zł - w jakimś media markcie powinien być do obejrzenia
lub takie:
Statyw SIRUI T-1005X TRAVELER - Sklep fotograficzny HPFOTO
Triopo M130 â ceny, dane techniczne, opinie na SKAPIEC.pl
ten Triopo nawet niezły...ale nie za dużo sekcji ? ma 5....ktoś pisał ze 4 to już dużo i mała stabilność...a może oleje na razie kupno i się kiedyś dozbiera na coś lepszego :P
nie musisz wszystkich rozkładać :mrgreen: a żeby statyw był kompaktowy to jakoś to muszą rozwiązać i jednym ze sposobów jest duża ilość sekcji.
ja z tych to bym wziął sirui
http://www.hpfoto.pl/pl/p/Statyw-Sir...10-CZARNY/1146 jeszcze taki znalazłem, też ciekawy
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
nie musisz wszystkich rozkładać :mrgreen: a żeby statyw był kompaktowy to jakoś to muszą rozwiązać i jednym ze sposobów jest duża ilość sekcji.
ja z tych to bym wziął sirui
Sparafrazuję dowcip:
Przychodzi dave88 do sklepu fotograficznego.
- Potrzebuję kupić statyw tani, wytrzymały, krótki i czterosekcyjny.
- A po co panu cztery statywy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Sparafrazuję dowcip:
Przychodzi dave88 do sklepu fotograficznego.
- Potrzebuję kupić statyw tani, wytrzymały, krótki i czterosekcyjny.
- A po co panu cztery statywy?
bardzo dobry dowcip...dawno lepszego nie czytałem :| musiałeś się mocno zaciągnąć smogiem w krakowie
Cytat:
Zamieszczone przez
dave88
bardzo dobry dowcip...dawno lepszego nie czytałem :| musiałeś się mocno zaciągnąć smogiem w krakowie
A potrafisz tak rzeczowo określić swoje potrzeby i skonfrontować z założonym budżetem i przede wszystkim z ofertą rynkową?
Jedne wymagania są sprzeczne z drugimi (ilość sekcji i wysokość do 40 cm to idealny przykład).
Ja też chciałbym mieć np. pełnoklatkowy, lekki korpus z workiem jasnych stałek i szybkim AFem, ale koniecznie niewielki, lekki, magnezowy i żeby jeszcze nie kosztował więcej niż 5 tysięcy.
Wiesz, takie połączenie Fuji X-E2 (wielkość, forma, waga) z X-T1 (pokrętła, wizjer, jakość wykonania), Sony A7 (pełna klatka) i Nikonem D4 (autofocus).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A potrafisz tak rzeczowo określić swoje potrzeby i skonfrontować z założonym budżetem i przede wszystkim z ofertą rynkową?
Jedne wymagania są sprzeczne z drugimi (ilość sekcji i wysokość do 40 cm to idealny przykład).
Ja też chciałbym mieć np. pełnoklatkowy, lekki korpus z workiem jasnych stałek i szybkim AFem, ale koniecznie niewielki, lekki, magnezowy i żeby jeszcze nie kosztował więcej niż 5 tysięcy.
Wiesz, takie połączenie Fuji X-E2 (wielkość, forma, waga) z X-T1 (pokrętła, wizjer, jakość wykonania), Sony A7 (pełna klatka) i Nikonem D4 (autofocus).
wcześniej nigdy nie rozglądałem się za statywami i nie interesowałem się tak nimi...potrzeby mam określone ale nie wiedziałem że nie na mój budżet...teraz po przeglądnięciu kilkunastu ofert sklepów i opinii ludzi z forum wiem że w tej cenie nic się konkretnego nie znajdzie...rozjaśniło to moją sytuację...wiec pozostaje zostać przy tym co mam i uzbierać więcej hajsu
Powiem tak, jak masz kupowac statyw to zrob to raz a dobrze! Nawet wydaj kilka stow na 055 mamfrotto jak bedzie taka potrzeba, dlaczego? Tani padnie albo sie nie sprawdzi, a na koniec i tak kupisz porzadny bez szczypania sie o pare zlotych.
ja mam 190tke xprob czyli mniejszego brata 055 :p dla mnie wypas, sprawdza się w 100%