Ok wstawiam ostatnie 3 ;-) Dzieki poleceniom Kucza21 zmienie temat ,a przynajmniej sie postaram ;-)
Ech ta Go ;-) cwiczyc cwiczyc ;-) Aparat caly czerwony.
Wersja do druku
Ok wstawiam ostatnie 3 ;-) Dzieki poleceniom Kucza21 zmienie temat ,a przynajmniej sie postaram ;-)
Ech ta Go ;-) cwiczyc cwiczyc ;-) Aparat caly czerwony.
No nic dodać nic ująć... GO moim amatorskim zdaniem do poprawki w każdym :/ Mnie to razi, szczególnie w 3cim - nieostre brwi... A same kadry ujdą... Ładne, równe światło - cały czas nie wiem gdzie i kiedy takiego szukać :(Cytat:
Ech ta Go cwiczyc cwiczyc
Heh... Czyli właściwie o każdej porze można :D A było raczej pochmurno? Jak jest pochmurno to mi się wydaje, że będzie za ciemno na robienie zdjęć :/
Mnie głównie w tych fotkach przeszkadza sino-zielony zafarb - wyglądają trupio. Masz skalibrowany monitor?
No i to co ktoś juz pisał : głębia na jedno oko co prawda pokazuje, że masz obiektyw o płytkiej GO, ale czy na pewno jest w tym momencie użyta jako środek wyrazu? Chciałeś nam zwrócić uwage że to 'ostre' oko jest jakieś ważniejsze/piękniejsze/bardziej istotne? Szczerze przekaz tego jendego ostrego oka jakoś do mnie nie trafia... Może wyjasnij co to ma wyrazić ? :)
pozdrawiam
M.
Panowie co Wy z tym GO , przecież to portret z bliska więc czasami jedno oko nie jest ostre ( zresztą skopiuj sobie żrenicę w PS z jednego do drugiego i będzie po poprawkach OK ). ALLGSM robisz już w miarę ładne poprawne zdjęcia , oczywiście zawsze możesz coś poprawić ale czasami dochodzimy już do momentu gdzie kadr , światło , szczegóły grają rolę a nie tylko ułożenie ładnej buzi w podobnych pozach. Niestety nie każdy to widzi i tutaj pojawia się róznica między pstrykaczem który robi niezłe techniczne fotki a artystą który ten sam motyw tak pokaże że aż się chce patrzeć. Tak sobie myślę ze kiedyś to było łatwiej bo w świecie kompaktów praktycznie każde zdjęcie zrobione taką 85/1.8 + dlsr było takie inne , lepsze . Pozdrawiam i zyczę dalszych ładnych fotek dla wszystkich.
kurcze napisalem ze zrobiles zmiane jak zobaczylem ta fotke z jezykiem i warkoczykami ona naprawde mi sie podobala,ale po zobaczeniu nastepnych musze stwierdzic ze poziom z pierwszych stron tylko PopSute bardziej.mi tam GO tak nie przeszkadza poza ostatnia fota ale to ze te zdjecia sa trywialne,ciagle rabiesz na to samo kopyto. Jak cos to piszesz a ze swiatlo bylo nie takie a ze zmecznoy po weselu i wstawiasz cala serie takich samych fotek nie wnoszacych nic nowego.sam zobacz 3 ostanie:
1 lekko z boku
2 nastepne modelka na tym samym miejscu tylka troszke bardziej na wprost
3 troszke zblizymy i jest seria do wstawienia jak tralala
stagnacja kolego