Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
A ja w kwestii sprzętu foto na nic już nie czekam i niczego więcej nie zamierzam kupować.
Ja czekam.
Na wieksza rozdzialke i 4k/120. Moglbym brac juz teraz R5 w promce, ale jak za progiem mk2 to sie chwile wstrzymam. Bede mial nowe body to bede kombinowal cos z nowym tele.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Hehe. Ja tak szczerze to mam już kolejkę na to moje R5. Znajomi wiedza, że używki ode mnie to jak nówki w dodatku w nieprzyzwoicie niskiej cenie (bo ja 10x wolę sprzedać po taniości znajomemu niż puścić w nieznane ręce). Takie fanaberie ;)
Ciekawe czy ten luty to jest choć trochę realny.
Zwyczajowo w lutym są jakieś premiery u Canona więc kto wie. Ale szczerze to bardziej się spodziewam jakiś wydmuszek niż R5mkII...
Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Zwyczajowo w lutym są jakieś premiery u Canona więc kto wie. Ale szczerze to bardziej się spodziewam jakiś wydmuszek niż R5mkII...
Jak już coś grubego to bym się spodziewał R1 - rynkowo byłoby adekwatniej.
Się zobaczy.
Paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Cokolwiek to będzie, to będzie kosztowało chore pieniądze.
A kiedy będzie RF 50/1.4?
Słyszał coś / ktoś?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A kiedy będzie RF 50/1.4?
Słyszał coś / ktoś?
Myślę, że nigdy. Jasność f/1.4 została zostawiona dla Sigmy, która się nie kwapi bo pewnie nie widzi popytu.
Ogniskowa ekstremalnie trudna. Przy f/1.2 jeszcze jest szansa na ciekawszą fotkę. Po przymknięciu - banał.
Szkła 85/1.2 czy 135/2 produkują dobre fotki praktycznie bez talentu fotografa. No to są obsadzone.
Brakuje RF 35/1.2 i tu coś się pewnie szybko pojawi.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Myślę, że nigdy. Jasność f/1.4 została zostawiona dla Sigmy, która się nie kwapi bo pewnie nie widzi popytu.
Oj, popyt by był i to olbrzymi. Między słabym optycznie 50/1.8 (z ceną poniżej tysiąc zł) a 50/1.2 za 10 tysięcy jest przepaść. Cenowa i jakościowa. Solidne szkło 1.4 w cenie około 4 - 5 tys. by miało branie.
Cyfrowe.pl podało, że w 2023 w pierwszej 10-tce sprzedawanych obiektywów siedem było marki Canon. Sigma widzi popyt, tylko nie ma zgody by w to wejść.
tym bardziej dziwi że Canon nic nie robi w tym kierunku, R jest na świecie już 6 lat..
Nie będzie niczego.
Popatrzcie na bestsellery FF w B&H https://www.bhphotovideo.com/c/produ...l-frame-lenses