Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
70 w poziomie i 40 w pionie.
He, he, podoba mi się ten entuzjazm :) Co nie zmienia faktu, że jednocześnie może używać pewnie jakieś 49 czy 63 (nie pamiętam już).
I te 80% kadru, to też baaaardzo naciągane. Bo 80% w pionie i poziomie daje 64% powierzchni kadru, a to już bliżej do połowy niż całego :lol:
Ale spoko, w Canonie pracują nad tym :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
He, he, podoba mi się ten entuzjazm :) Co nie zmienia faktu, że jednocześnie może używać pewnie jakieś 49 czy 63 (nie pamiętam już).
I te 80% kadru, to też baaaardzo naciągane. Bo 80% w pionie i poziomie daje 64% powierzchni kadru, a to już bliżej do połowy niż całego :lol:
Ale spoko, w Canonie pracują nad tym :)
Realnie?
Takie same 64% jest w 750D... I w realu (w odroznienu od specyfikacji): lapie sobie tym aparatem ostrosc tam gdzie mi sie zewnie podoba.
Uzytkowanie to co innego niz ficzery na papierze
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Realnie?
Takie same 64% jest w 750D... I w realu (w odroznienu od specyfikacji): lapie sobie tym aparatem ostrosc tam gdzie mi sie zewnie podoba.
Uzytkowanie to co innego niz ficzery na papierze
Ale nie napisałem nigdzie, że się nie nadaje. Wręcz przeciwnie.
Natomiast celowo wspomniałem o ograniczonym obszarze i jednoczesnym użyciu niewielkiej liczby punktów. Bo jedno i drugie jest sens zwiększać z punktu widzenia algorytmów śledzenia. A nie po to, żeby dobrze wyglądało w specyfikacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Dziwne że mój 6D2 nigdy mnie nie zawiódł jeśli chodzi o AF i to ten z LV...chyba wysłałi mi w przedsprzedaży jakiś stuningowany egzemplarz...
Ok, tylko mamy inne progi akceptacji. Dla mnie 5D III jest także średni pod tym względem
Nie wiem co wy macie z tym AF. Dla mnie już stara piątka była OK. Tyle tylko, że więcej niż jedn punkt AF znajduję zbędnym :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie wiem co wy macie z tym AF. Dla mnie już stara piątka była OK. Tyle tylko, że więcej niż jedn punkt AF znajduję zbędnym :mrgreen:
Otóż to. Zależy jak kto używa danego body. Dla mnie centralny punkt AF moze nie istnieć
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Hahaha :) Nieźle. Pól AF jest 9 x 7, reszta to ściema.
@Cichy - to nie wiem co jest z Twoim 6d2 nie tak, ale w moim jest tak:
https://youtu.be/gFkGo3XDtIY
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Nie rozumiem. Na tym filmiku nie widać tych punktów...
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Nie rozumiem. Na tym filmiku nie widać tych punktów...
Bo tu lekkie pomieszanie z poplątaniem. DP to jeden wielki sensor z którego mozesz sobie tych virtualnych punktow af wyciąć do woli - ograniczeniem jest ilość pixeli na matrycy oraz jakiś tam martwy obszar przy jej granicy. Na filmiku jest pokazane przesuwanie tego wirtualnego punktu af