Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez mierkiewiczm
... D600 jest bardziej popularny w wielu sklepach i ma lepsza cenę.
I lepszą rozpietość tonalną w dolnych zakresach ISO. I nie gubi na wysokich ISO szczegółów w czerwieni. I niestety Nikon Corp. rżnie głupa że syf i olej na matrycy bierze się ze smażenia frytek :-(
W sumie to chyba wszystkie zalety D600 wynikają nie z zasługi samego nikona, a z matrycy pochodzącej od sony.
No może jeszcze D600 jest bardziej ergonomiczny i ma wbudowaną błyskawkę, ale to już szczegóły.
Cytat:
Zamieszczone przez
mierkiewiczm
No może jeszcze D600 jest bardziej ergonomiczny i ma wbudowaną błyskawkę, ale to już szczegóły.
Ergonomia jest sprawą indywidualną. Co do kukułki to pomimo, że nie znoszę światła błyskowego faktem jest, że lepiej ją mieć, niż nie mieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
ps. Obrobilem juz troche Rawow z 6d i niesmialo stwierdze, ze jest lepiej niz z mk3. Po swietach sprawdze bezposrednio bo teraz mi sie nie chce.
Czekam (i chyba nie tylko ja) z niecierpliwością. Byłem zawiedziony info o AF, kiedy przedstawiono specyfikację, ale po kilku nieśmiałych informacjach, zaczynam odzyskiwać wiarę w ten aparat.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
W sumie to chyba wszystkie zalety D600 wynikają nie z zasługi samego nikona, a z matrycy pochodzącej od sony.
Może ale obróbka w puszce zaczyna mieć coraz większe znacznie więc myślę że zasługa Nikona jest całkiem spora 8-).
Canon zrobił w końcu puszkę jak dla mnie niemal idealną. Takie przykładowe zdjęcie zrobione bardzo po ciemku (f=1.4 1/30s iso16000) odszumianie "średnie" , jpg prosto z puszki, tylko pomniejszony. Ostrość chyba widać gdzie ;)
puszka idealna bo robi dobre zdjęcia tam gdzie ciemno? Ludzie, idąc za trendami narzucanymi przez producentów zapominacie chyba czym jest fotografia..
Plusem 6D jest jego czułość (-3EV) 1 punktu AF. Reszta ma mało współnego z aparatem "idealnym" a nawet obok niego nie stał
Czym jest fotografia?
Cytat:
Zamieszczone przez
adrenag
puszka idealna bo robi dobre zdjęcia tam gdzie ciemno? Ludzie, idąc za trendami narzucanymi przez producentów zapominacie chyba czym jest fotografia..
Plusem 6D jest jego czułość (-3EV) 1 punktu AF. Reszta ma mało współnego z aparatem "idealnym" a nawet obok niego nie stał
Cytat:
Zamieszczone przez
adrenag
Kazdy ocenia w/g wlasnych kryteriow. To co dla Ciebie jest istotne dla kogos innego moze byc popierdółką. Dlatego warto szanowac subiektywne opinie innych, nawet jesli sie z nimi nie zgadzamy.