Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Bardzo możliwe,teraz to konto jest zawieszone. Osoba nie chciała podać ani gdzie znajdujduje sie konkretnie obiektyw,ani nr telefonu ,a teraz czekam na nr konta i dane,bo napisałem,że go chce go kupic,a tak na prawdę chce sprawdzić nr konta w bazie oszustów.
a gdzie jest taka baza? mozesz podac adres sieciowy?
to dodaj oszusta to lipa, jeden wielki chaos
Cytat:
Zamieszczone przez
zain
Bardzo możliwe,teraz to konto jest zawieszone. Osoba nie chciała podać ani gdzie znajdujduje sie konkretnie obiektyw,ani nr telefonu ,a teraz czekam na nr konta i dane,bo napisałem,że go chce go kupic,a tak na prawdę chce sprawdzić nr konta w bazie oszustów.
Ewidentne przejęcie konta. Dobrze chociaż że w większości przypadków w porę blokują takie konto.
Baza oszustów ? Google :) Po prostu kopiujesz dane,nr konta itp do wyszukiwarki i jeżeli kogoś ta osoba oszukała i ktoś o tym napisał, to na jakiejś stronie się znajdzie,po nazwisku,numerze konta itd.
Niestety kontakt z tą osobą się urwał i juz nie otrzymałem żadnych danych,moze za szybko zgłosiłem to do Allegro,ale przynajmniej nikogo nie oszuka. Poszperałam trochę i znalazłem tą samą aukcję kropka w kropkę,która rownież została usunięta a konto rownież zostało zablokowane. Skontaktowałem sie rownież z właścicielem prawdziwej aukcji z której został skopiowany opis i zdjęcia oraz jej zwycięzcą z pytaniem czy któryś z nich sprzedaje ten obiektyw i dostałem potwierdzenie,że obiektyw został dawno sprzedany ,a zwycięzca aukcji wcale go nie sprzedaje.
sprzęt może pochodzić z innego kraju... z Niemiec do Poznania trafia wiele rzeczy które później są sprzedawane w cenach dalekich od rynkowych...
Za tego fisha to genialna cena - takie rzeczy to wprost nie do uwierzenia, żeby było czysto.
A może się dogadali? Licytuje się tyle żeby być wygrywajacym, kończy sie aukcję a nabywca przelewa tyle ile było uzgodnione.