Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Niektóre filtry działają tylko dla obrazów w trybie 8-bitowym. Jeśli oryginał pliku jest 8-bitowy, to masz dostep do wszystkich filtrów. Jeśli jednak otwierasz go z ustawieniami z LR, to wtedy w PS otwiera się w takim trybie, jaki masz w ustawieniach LR - nawet 8-bitowy JPEG otwarty w ten sposób, w w PS będzie miał domyślny tryb ustawiony taki, jak w opcjach LR. Zatem, po otwarciu z ustawieniami z LR, aby mieć dostęp do wszystkich filtrów, musisz przełączyć obraz w tryb 8-bitowy (Image -> Mode -> 8 Bits/Channel). Piszę na podstawie mojego LR 4.2 i PS CS5 Extd.
Wszystko działa jak przestawię na 8 bit. Dziękuje :)
Zaktualizowałem Lightrooma z 4.0 do 4.2 i nie mogę sobie poradzić z usuwaniem aberacji, zmienił się sposób...?
Mam oryginalny LR4.0 w jaki sposób mogę zrobić z tego wersje 4.2 ?
Z Menu ... Help/ Check for updates ? czy nie?
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Zaktualizowałem Lightrooma z 4.0 do 4.2 i nie mogę sobie poradzić z usuwaniem aberacji, zmienił się sposób...?
Już chyba w Lr 4.0 zredukowano to do zaznaczenia odpowiedniego checkmarka (działa bardzo dobrze).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Już chyba w Lr 4.0 zredukowano to do zaznaczenia odpowiedniego checkmarka (działa bardzo dobrze).
Juz jest ok nie zauwazylem zakladki :)
moze komus sie przyda - z okazji promocji "Black Friday" Adobe daje dzisiaj 20% znizki na LR4:
https://store2.adobe.com/cfusion/sto...ionMethod=FULL (promo code: BF2012)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
20% jest do 28 listopada (cena końcowa 107 €). Za to tylko dziś, na kod promocyjny BFDAY2012, cena spada do 89 €.
Cytat:
Zamieszczone przez
quail
20% jest do 28 listopada (cena końcowa 107 €). Za to tylko dziś, na kod promocyjny BFDAY2012, cena spada do 89 €.
u mnie (NL) ten kod nie dziala, tylko BF2012. z wysylka paczka wychodzi 85 EUR.