Ja już prawie na finiszu :) We wtorek jadę podpisać umowę i do dzieła :P Innym także życzę udanej drogi po dotację i nie poddawajcie się.
Wersja do druku
Ja już prawie na finiszu :) We wtorek jadę podpisać umowę i do dzieła :P Innym także życzę udanej drogi po dotację i nie poddawajcie się.
jakie są opłaty związane z prowadzeniem działalności jak już się dostanie to dofinansowanie? ile się tego wszystkiego płaci razem?
tyle ile wychodzi w miesiacu
zadales mocno ogolne pytanie , o zus jest staly , to podatek zalezy od formy rozliczenia/przychodu
no przykładowo nie mam żadnego przychodu,nie uda mi się podpisać żadnej umowy o wykonanie fotografii czy to ślubnej czy innej,zero klientów i wtedy jaka jest opłata miesięczna rozumiem zus ile tego jest?urząd skarbowy też coś wtedy bierze?
zrozum , ze to zalezy od formy rozliczenia ... moze byc 0 zl a moze byc kilkaset zlotych
skladki http://www.zus.pl/default.asp?id=35&p=1
Witam
Też się dołączam do pytania: ile wynoszą co miesięczne opłaty przy karcie podatkowej( nie licząc podatku od tego co sie zarobi) bo trudno jest znaleźć prostą odpowiedź; może ktoś z was niedawno zakładał firmę więc powinien wiedzieć ile trzeba płacić zusowi ?
dalem link , czy to na prawde za malo ? :roll:
wczesniej bylo o formie rozliczania sie , na karcie stawki sa rozne w zaleznosci od miejsca zamieszkania , albo ~ 270 zl albo ~ 550 zl
Przy rozliczeniu na warunkach ogólnych ulgowym zusie to koszt prowadzenia firmy jest w granicach 300 zł troche ponad, plus koszty podatku jezeli sporo zarabiasz ...
W moim przypadku to będzie: ZUS - 350 zł i stawka karty podatkowej - 54 zł. Czyli miesięcznie do zapłaty 4 stówki.