Sigme przestrzeliłem już na wszystkie strony, z 5d2, 40d i pojedyncze strzały 6d. Ostrzy tak,jak 85, czyli dobrze.
Wersja do druku
Sigme przestrzeliłem już na wszystkie strony, z 5d2, 40d i pojedyncze strzały 6d. Ostrzy tak,jak 85, czyli dobrze.
No to dobrze ze pojawiła sie alternatywa 35l z działającym af
A w 35L to nie działał AF?
--- Kolejny post ---
A w 35L to nie działał AF?
No to OK. U mnie 35L działał idealnie, 85/1.4 idealnie, 85L w kratkę.
Właśnie "pobawiłem się" trochę canonem 6D. Moje wrażenie są jak najbardziej pozytywne. Przez prawie 5 lat używałem 5D I (czasem 5D II) i przy pierwszym kontakcie czuje się inną budowę "szóstki", jednak pierwsze co się odczuwa to mniejsza waga - nie wielkość która jest zbliżona do np. 40D, ale naprawdę dobrze leży w dłoni (małych rąk nie mam, piłkę do kosza potrafię trzymać :-) . Na początku trudno się przyzwyczaić do przycisków w innych miejscach i praktycznie ich pojedynczych funkcji - w 5D były przydzielone podwójne funkcje. Szybko jednak można przywyknąć, chociaż ręka jeszcze odruchowo idzie w stare miejsca. Wiele opcji wyboru np.WB jest dostępna z poziomu MENU.
AF moim zdanie super (nie porównuje do Marków jedynek) , centralny jak najbardziej, w ciemnościach nieźle sobie radzi a o bocznych też złego słowa nie powiem. Wyświetlacz bardzo wyraźny i czytelny. Migawka cichutka aż miło. Ogólnie jestem na TAK. Szukałem czegoś na halę do sportu - koszykówka (krótkie czasy/wysokie ISO i szybkość AF) - wcześnie jakoś dawałem radę 5D I - chociaż wiele rzeczy brakowało - w 6D już to jest - więc moim zdaniem aparat się sprawdzi. Pierwsze testy na hali zrobię po świętach. :-DD
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!
Dawaj znać :)
ja chyba się za rok też skuszę :)
Czekam na jakieś obsuwy ceny 6D. Może po nowym roku. 7,5 nie dam za ten sprzęt. D600 jest bardziej popularny w wielu sklepach i ma lepsza cenę.
Ja mysle, ze w miedzycasie nikon zrobil promocje/korekte ceny w zwiazku ze slaba sprzedaza spowodowana panika o brudzacej sie matrycy. Nabrali wody w usta, a cena spadla. Canon na razie nie obniza ceny na 6d bo i po co.
ps. Obrobilem juz troche Rawow z 6d i niesmialo stwierdze, ze jest lepiej niz z mk3. Po swietach sprawdze bezposrednio bo teraz mi sie nie chce.