Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Wszyscy się uczą. Mogę się wymądrzać, bo patrzę na gotowe zdjęcie i mam czas na myślenie. Zupełnie inaczej w akcji, gdy kwiatki uciekają i trzęsą się ręce.
A poważnie, to podpatrzyłem ostatnio niejakiego Arta Wolfe'a - są jego filmy na TV Fokus. Używa do takich scen szerokiego kąta, żeby uzyskać dużą głębię ostrości i bardzo starannie komponuje ujęcie. Fajne filmy, bo oprócz pięknych okoliczności przyrody, mówi dlaczego zastosował taki a nie inny obiektyw, co specjalnego zauważył i dlaczego właśnie takie zdjęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Wszyscy się uczą. Mogę się wymądrzać, bo patrzę na gotowe zdjęcie i mam czas na myślenie. Zupełnie inaczej w akcji, gdy kwiatki uciekają i trzęsą się ręce.
Często tak mam:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mackownik
Straszny chaos... nie ma do czego oka przyczepić. Dobrze, że napisane o cho chodzi na fotce bo bym nie wiedział.
Po prostu wielkie niedopatrzenie fotografa. Powinien przewidzieć, gdzie żurawie będą sobie spacerowały i odpowiednio wcześniej przygotować teren (mam na myśli np. wykarczowanie krzaków i ścięcie drzewa);)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
Po prostu wielkie niedopatrzenie fotografa. Powinien przewidzieć, gdzie żurawie będą sobie spacerowały i odpowiednio wcześniej przygotować teren (mam na myśli np. wykarczowanie krzaków i ścięcie drzewa)
Dzięki Piotr, uśmiałem się..., będę bardziej przewidujący.
--- Kolejny post ---
381) Dołożyłem do galerii moje dwie wersje zaśmiecenia Słońca - jedno z maską spawalniczą, a drugą z podwójnym filtem polaryzacyjnym.
Albo plamy są na Słońcu, albo na szkle w masce :) , a może są dwa słońca w naszej okolicy....
Nic porywającego, takie foto dokumentacyjne.
Właśnie ciekawe. Ja obserwowałem będąc w pracy przez przyłbicę samościemniającą, niby tylko słońce, ale patrzył każdy:)
Plamy na słońcu oczywiście są, są ponoć specjalne filtry słoneczne do ich obserwacji.
Fajne te Twoje słońca :) Kopernik coś mówił o jednym słońcu i dość długo tego nie brano poważnie,
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
a może są dwa słońca w naszej okolicy....
,Mogę prosić o autograf ? :mrgreen:
[QUOTE=don_mateo90;1273940]Pieskowa Skała ;)
Jak wejdzie właściciel galerii to Cię pogoni :mrgreen: Pewnie z Twej strony to niedopatrzenie, bo widać że jesteś tu Nowy :) żeby podzielić się z nami swoimi zdjęciami powinieneś założyć SWOJĄ galerię.Jakoś ją zatytułować , wrzucać zdjęcia i numerować je .
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Plamy na słońcu oczywiście są, są ponoć specjalne filtry słoneczne do ich obserwacji.
Też tak myślę, dlatego stawiam na szkiełko w masce :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
,Mogę prosić o autograf ?
Jak tylko przejedziesz to dostaniesz na naklejce odpowiedniej butelki - jakiej, zależy co zasmakuje - od finlandii (z małej litery) po... nieskończoność.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Jak wejdzie właściciel galerii to Cię pogoni
Oj tam, oj tam - nie pogoni, zwłaszcza, że nie widać foty Pieskowej Skały.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Oj tam, oj tam - nie pogoni, zwłaszcza, że nie widać foty Pieskowej Skały
Ja widzę :) cały czas.