Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Handlarz kupuje od 1 użytkownika, wystawia 3 dni później za wyższą kwotę. Różnica jest tylko taka, że tobie nie udało się kupić od 1 właściciela. Dlaczego obiektyw ma być zajechany ? najczęściej zostaje przez handlarza podpięty na 2 minuty do body celem sprawdzenia i to wszystko.
Bardzo byś się zdziwił. Handlarz o którym piszemy nic nie podpina, bo kupuje okazyjnie na odległość, byle było tanio i wkleja swoją prowizję. Ja osobiście nigdy nie kupię od handlarza. Jak już to nowe od TIP-a lub sprawdzone od pierwszego właściciela. Czasem coś kupię z naszej giełdy. Jak dotąd nigdy się nie zawiodłem. Takie mam zasady :)
Ciąg dalszy fanaberii Allegrowicza Cobra :)
Dzisiaj udało mi się nawiązać kontakt, niestety nie otrzymałem odpowiedzi zawierających wyjaśnienia co do próby oszustwa. Może taka taktyka, niestety źle trafił... Poniżej wstawiam wypowiedź tegoż osobnika"
Zainstalowałem tą wersję 3.0. Po podpięciu aparatu kabelkiem aparat zrobił zdjęcie i na wyświetlaczu pojawił się błąd ERR 70. Teraz nie można zrobić zdjęcia bo za każdym razem wyskakuje ten błąd. Pomaga wyjęcie baterii, ale po zrobieniu zdjęcia znowu błąd się pojawia. Co Pan na to? Co to za program? Do psucia aparatów? Bo innej użytecznej funkcji nie widzę. Wątpię by był to dziwny zbieg okoliczności. Nigdy wcześniej żaden błąd się nie pokazywał. Jak to naprawić?
Nie muszę chyba dodawać, jaka była moja reakcja? :) Grzecznie i nieco przydługo odpisałem, aczkolwiek prób naciągania ciąg dalszy mam... Nie sądziłem, że się odezwie, ale jak już to zrobił, to solidnie. :)
Miał ktoś z Was podobne przypadki?
Był już kiedyś wątek na ten temat :
Err70 Malfunctions related to images have been detected.
-Turn the power switch ; ON to turn on the power again.
-Remove and re-install the battery.
-Use a Canon lens.
Wystarczy w zasadzie wgrać nowy soft do puszki pobrany ze strony producenta.
wklejaj te próby naciągania - może być zabawnie :D
a panu sprzedawcy sprzętu użytego na wakacjach :D :D :D podrzuć link do tego tematu :D
Zasadniczo są powyżej. ;) Sama próba sprzedania takiego trupa, jako sprawny i zadbany egzemplarz to kpina. Później próba zarzucenia mi, że program który wskazałem jako zdolny do podania przebiegu migawki, spowodował jego awarię (program faktycznie zaproponowałem, dodając jednak, że w razie problemów zajmę się tym osobiście, nie doszło, ponieważ wykrycie tego szwindla położyło całą aukcję). Mam dodawać, że podejście do tej czynności pojawiło się dopiero dzień po moim mailu z żądaniem wyjaśnień? ;)
Jeszcze zabawniej było po otrzymaniu historii tego sprzętu od poprzedniego właściciela, który sprzęt ściągnął spoza PL (już jako uszkodzony). Więc zasadniczo stałbym się 4 właścicielem... :shock: Linki i opisy wysłałem do obsługi Allegro, facet sam siebie pognębił, a krzywdzi takim postępowaniem.
Daj sobie spokój z takim naciągaczem i omijaj szerokim łukiem, a będziesz zdrowszy :)
Dałem. Odpisywałem tylko na jego wytwory wyobraźni. :) Szczęście tylko w tym, że to wszystko wyszło na jaw.
W każdym razie sprzęt jedynie z pewnego źródła, ew po dokładnym sprawdzeniu na Żytniej. Zresztą czasami warto dorzucić 4-5 stów więcej, a dostać nowy sprzęt na gwarancji. :)
Robimy OT. ;) Jak coś w tej sprawie jeszcze wyjdzie, dam znać. Póki co, nie narażajmy się administracji... :D
Jakość zdjęć oraz ich opis, sugerują, że ktoś kupił tanio a chce sprzedać drogo... ;) W ciągłej eksploatacji? Czyli jak cena nie będzie odpowiednia, to się w jej trakcie porysuje/spadnie/zaleje (niepotrzebne skreślić) i da z innego konta? :D
po zdjęciach widać ze był weryfikowany przez allegro
wiec raczej cegły zamiast aparatu nie będzie