Hahahahha no jegomosc rowno jedzie , dyplom powinien dostac.
Wersja do druku
Hahahahha no jegomosc rowno jedzie , dyplom powinien dostac.
wystarczyłoby tylko napisać do Panasa, by przekazali link tej dziewczynie i na drodze sądowej dostałaby więcej kasy niż za świecenie cyckami na targach
a dlaczego ? była tam osobą publiczną
W tym wypadku to chyba regulamin targów powinien określać czy wolno publikować zdjęcia zrobione podczas targów czy nie.
No tu jesteś w błędzie:
W jakich przypadkach nie jest nam potrzebne zezwolenie do rozpowszechniania wizerunku?
Mówi o tym art. 81 ust. 2.
Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
pkt. 1
osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych,
pkt. 2
osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
Pkt 1. odpada, ponieważ dziewczyna nie pełni funkcji publicznych
Pkt 2. Nie jest szczegółem w sfotografowanym stoisku tylko elementem ewidentnie wychwyconym z tego stoiska
Art. 81. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.
:):)
W portfolio nie wykorzystałem. Umieściłem zdjęcia jako relację z imprezy. Ale żeby nie robić walki na paragrafy na 7 stron - foty usunąłem.
Pozdrawiam
ma ktoś sigmę 14/2.8? zastanawiam się nad czymś ultra szerokim, a cena canona powala