Miałem to samo :D
Wersja do druku
Dodaję ,,historyjkę";)
6.
7.
;)
przyczepie sie a było jakies inne miejsce? czy tylko ta ulica?
Było.Z innych miejsc pochodzi reszta zdjęć,które wrzuciłem.Przyznam,że foty z tej ulicy uważam za najbardziej udane...
Sie pochwale...a co;P Zdobylem wyroznienie w konkursie FotoPein. Jest to wyroznienie specjalne...cokolwiek to znaczy;) Nie wiem czy cos z tego tytulu dostane,pewnie nie.
Dla zainteresowanych podaje linka do galerii laureatow:
http://www.fotopein.dkchwalowice.pl/..._laureaci.html
Gratulacje :)
Dzieki:)
Jesienne...tylko nie piszcie,że nie jest jesienne;P
hmm przyczepie sie.
wg mnie powinienes stanac gdzie indziej. rozumiem - chciales wykorzystac schody. ale zauwaz - stoisz nizej.. widac dziurki w nosie, niefajnie.. juz lepiej zeby dziewczyna sie patrzyla przed siebie, a nie na Ciebie w bok. no i tło.. razi
moglbys tez kolorki podciagnac, troszke wyblakle. pozdr!
Ja się bardzo cieszę z takiego typu ,,czepiania";) Bo dzięki temu zauważam rzeczy,których wystawiając zdjęcie,nie widziałem.
Tylko czemu według Ciebie tło jest rażące?Że nierównomierne,za jasne?
EDIT:A myślałem,że największy opieprz dostanę za skarpetki:P
Zawsze duży opieprz za dziurki od nosa się dostaje. No zobacz jak ona wygląda: okrągła buzia, do tego podparta ręką co jeszcze bardziej uwydatnia okrągłość, do tego nosek zadarty a ty tego wcale nie poprawiasz fotografując od dołu.
Chciałbyś na zdjęciu wyglądać jak ... świnka? (bez urazy i mam nadzieję że modelka nie czyta, ale taki wygląd się kojarzy i to wszystko wina fotografa).
skarpetki postanowilem odpuscic:P aczkolwiek mozna było nieco zmienic ten jebitny róż:)
co do tła - za jasne:)
za ewą :)
Było.Z innych miejsc pochodzi reszta zdjęć,które wrzuciłem.Przyznam,że foty z tej ulicy uważam za najbardziej udane...[Quote]
Aha..tak Festyk ,Ci co znaja tą ulicę to wiedzą.Tez uważam jak TY.Pozdrawiam.
Nie,jak świnka wyglądać bym nie chciał;) Twój post był bardzo pomocny.Na przyszłość będę szukał innej perspektywy.
No na miejscu nie dało się go zmienić;)
Dziękuję:) Fotografuję ją już od chyba 3 lat i cały czas nie mam dosyć;)
Miło,że ktoś się ze mną zgadza.Długa ma swój klimat;)
Patrząc na wszystkie zdjęcia z tego miejsca niestety na każdym mam białą dziurę między drzewami.
Mam jeszcze jedną fotę z tych schodków i nawet ,,omija" błędy wytkniętę przez Viteza,ale jeszcze się zastanowię nad publikacją;)
a co jakis akt?:p
a tak serio - fotografuj ją, fotografuj:) co do skarpetek - chodzilo mi o obróbke juz na kompie:) czekam niecierpliwie na kolejne zdjecia:)
Za akt w miejscu publicznym by nas zamknęli,a dziewczyna by mi zamarzła po pięciu minutach;)
no niektorzy lubią ryzyko "zlapia nas czy nie zlapia" :))
To ja jednak wolę tryb ,,na spokojnie" :D
Jeszcze jedna mała podpowiedź - przy okrągłym typie twarzy pomaga albo dobry makijaż (tzw 'podcinanie' kości policzkowych) albo szukanie profilu i półprofilu - nie na wprost.
Nie zastanawiaj się tylko dawaj. Co nas nie zabije to nas wzmocni ;) .Cytat:
Mam jeszcze jedną fotę z tych schodków i nawet ,,omija" błędy wytkniętę przez Viteza,ale jeszcze się zastanowię nad publikacją;)
No dobra,to wrzucę;)
Powiem od razu co mi się w nim nie podoba-światło na twarzy:/
2.
trzeba bylo nie bylskac lampa ;)
Wiem,wiem;) Ale tam tak ciemno było...chciałem lekko doświetlić,a lampa jednak trochę przegięła;) Muszę w końcu okiełznać instrukcję obsługi:D
Zdjęcia z plenerku CB:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Reszta tutaj
6,8,9 :)
2- troche mało kontrastu
ale zdjecia fajne ciekawe no i znowu krew zalewa :P
8 bardzo fajna
O,jaka szybka odpowiedź;) Co do kontrastu i innych niedociągnięć,które czasem pojawiają się w moich zdjęciach to wynikają one z tego,że obrabiam foty na laptopie i czasem pojawiają się różne... ,,przekłamania". Dzięki za odzew.
yol! :lol:
z tych 9 fot - nr8 wygrywa :-)
3 6 i 8 bardzo mi przypały do gustu
Miałem przyjemność być i usiłować robić zdjęcia na koncercie The Austrialan Pink Floyd.
No to lecimy:
1.
no to poleciales ;)
wrzuc jakis secik, a nie tylko jedno zdjecie..
Oj,no stopniowo będę leciał;) Mogą być problemy z ostrością,przyznaje się;)
2.
3.
fakt, ostrości czasami brakuje... ale secik fajny ;)
Dziękuję:)
4.
a jakies szersze pole masz? publiki? scene? bo jestem ciekaw tego show.
Ze sceny mam tylko coś takiego:
Szerszych scen niestety nie robiłem,publiczności też nie, bo miałem kijową miejscówkę i żeby zrobić zdjęcie czegokolwiek ze sceny nie umieszczając w kadrze czyjegoś ramienia lub głowy musiałem się nieźle powyginać.A trybuny były w całkowitej ciemności,więc też nie miałem po co kierować tam obiektywu.
Widzę,że odzew mizerny to dodam tylko,że reszta zdjęć,wraz z zaprezentowanymi w tym wątku znajdują się w mojej galerii na:
www.festyk.bydzia.net
1,2 i 4 najbardziej mi się podobają. Nr 7 weszła Ci po raz drugi. 3 wg mnie najsłabsze - przy braku ostrości i ziarnistym tle mało korzystnie wygląda. Ponadto 5 i 8 lecą Ci na prawą stronę. Ogólnie bardzo fajne koncertówki:wink:
Dziękuję za szczegółowy komentarz. Z tym,że 5 i 8 lecą się zgadzam (choć zobaczyłem to dopiero teraz;)), ale akurat 3-ki będę bronił. Ekspresja wyrazu twarzy gitarzysty, te emocje,moim zdaniem idealnie pasują do szumów i lekkiej nieostrości.Mi się w każdym razie uzyskany efekt podoba;)
Przekaz 3 jest świetny i tego nawet nie próbowałem kwestionować (analogicznie jak 4). Bardzo lubię takie zdjęcia, gdzie widać emocje i zaangażowanie. Fotkę oceniłem na tle pozostałych jakie zamieściłeś, podając informację co by mi w niej bardzie pasowało. Ale doskonale wiesz jak jest w ocenie fotek - są to subiektywne opinie;)
No to widzę,że dobrze się rozumiemy;) Masz rację,że na tle pozostałych technicznie(czysto technicznie;)) odstaje.
Pozdrawiam.
Dodam trochę zdjęć z weekendowego wypadu z dziewczyną w Bory Tucholskie:
1.
2.
3.
4.
5.
6.(wiem,wiem...niebo;))
Nasze okolice są aż tak niefotogeniczne? :D
Nie trafiło do mnie żadne ze zdjęć. Ot tak, jeziorko + las + niebo, albo pole + las + niebo, strzelone bez żadnego innowacyjnego kadru. HDR straszny :P
Wniosek : albo dziewczyna, albo fotografia :P
co do widoków to Micles jak i zapewnie jeszcze inni koledzy się słusznie wypowiedzą.
Ja jedynie odniosę się do 6. Skoro wiesz, że niebo ;) to mogłeś dobracować je. Popracować na warstwach, nałożyć na nie maskę, i pominąć w działaniach hdrowych.
Wyszło by wtedy chyba najlepiej z całej 6 tki... weź je jeszcze raz na warsztat.
nie daj się zjeść wilkom :)
Wziąłem tamten widoczek jeszcze raz przerobiłem i wyszło mi coś takiego:
Ale ogólnie to chciałbym zaprezentować zdjęcia z sesji z kumplem. Na początek dwa:
1.
2.
buty blee
Napisałam coś ale chce sie z tego wycofać dlatego pozostanie tak :D