Moich kilka pstryków:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Wersja do druku
Moich kilka pstryków:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Canis - 7 i 8 bardzo fajne :)
myst dobrze mówi :) polać mu :P
a na 9 Canis przesadziłeś z wyciąganiem ekspozycji :P choć mnie to przypomina widok z noktowizora - jakbyś dał zielony zafarb na całość to byłoby jak w psyk strzelił:mrgreen:
9 to było ISO 3200 a i tak pół sekundy wyszło.
Widzę, że znowu sporo mnie ominęło.:( Świetne foty Wam wyszły.
Niestety, nie wyrobiłem się z czasem - 5 setów było.
Masz rację.
To ja dorzucę kilka swoich ale moje takie dobre jak wasze nie są..
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8..
9..
madallenka 3 i 4 mnie się podobają - powalcz coś z nimi innymi kolorami, powinno być lepiej moim zdaniem :)
kris200 obróbka zdjęć to jeszcze nie moja najmocniejsza strona, na razie jestem na etapie wywołania "w miarę dobrze" fotki z RAWu. Czasem mi canis pomaga w obróbce, ale teraz go nie było. ;)
Moja też nie najlepsza:) I próbuj sama, przez samodzielne dłubanie do sporej ilości rzeczy się dochodzi...
a mnie się jeszcze jedno zapodziało przy wrzucaniu... Niestety na LCD aparatu lepiej wyglądało, ale pokazać i tak pokaże:mrgreen:
8.
wiem, dziecko nie ostre, niestety AF poszedł na bańkę :mrgreen: Ale mnie i tak się podoba jako tako:mrgreen:
kris200: IMHO najlepsza fota z wczorajszego wypadu.
Dzięki Canis, ale nie wydaje się mnie, aby tak było...
Ja sobie pluje w brodę, że przysłona tylko 2,8, choć światło pozwoliłoby na co najmniej f5,6 +1/100... Wtedy dzieciak wyszedłby ostry i zdjęcie było by 100 razy lepsze...:| Ale i tak z "uchwycenia" chwili jestem zadowolony...
ciekawe co dziś mi się uda na hokeju 'uchwycić' ;)
Moje będą około środka tygodnia, choć nie spodziewam się cudów.
100ISO ograniczyło mnie do pstrykania idąc w tłumie chodnikiem przy 1/8sek :)
Gdy zrobi się jakaś ciekawa pogoda, to załaduje holdery i wybrałbym się na kopiec zrobić panoramy.
i człowieka tylko szlag trafia, że mi się nie udało się spotkać :(
Mnie się podobają:
kris200 – 4
canis_lupus – 8
madallenka – 9
Jak jest przynajmniej jedno zdjęcie które komus sie podoba to znaczy że plener jest udany :)
Kopiec już niedługo bo kwiecień / maj (jestem cierpliwym człowiekiem) :-P . Czekam tylko aż się zazieleni i chcę poprawić kadr z zeszłego roku :) Ale myślę, że wcześniej można by się wybrać na jakieś wąziutkie, klimatyczne uliczki. Dzisiaj powyganiałem pająki z miecha aparatu, więc pasowało by się gdzieś ruszyć :).
ale i tak nie można narzekać - dawniej było tam zdecydowanie mniej luksów - jak pierwszy raz tam fociłem 4 lata temu, to miałem N. D70 i 70-200f4 i ostrych fot to było może 10% bo czasy typu 1/200-1/125. teraz siekam na 1/750-1/1000 to nieostrych mam jakieś 5% ;)
Światła niby dużo , ale te cholerne lampy wyładowcze migają cały czas i każda fota kolorystycznie inna, choć robione 6kl/sek bez miany kadru :)
A tutaj 4 bramka Cracovii :mrgreen:
myst - a na hokeja wchodzisz z akredytacją jakąś? czy każdego ze sprzętem foto wpuszczają (po okazaniu biletu rzecz jasna:mrgreen:)? Bo może kiedyś bym się wybrał na próbę :)
Z pleneru brakuje jeszcze zdjęć Yoshitakiego... Żyjesz tam chłopie ?
a mnie się jeszcze jedno zdjęcie odnalazło - nie wiem czemu go od razu nie wrzuciłem:-|
9. nadaje czy odbiera?
Niestety - to nie koncert na rynku i trzeba mieć akredytację z Cracovii.
Ale na ten sezon to już kiepsko - kończy się.
Ale jak masz jakieś szkiełko typu 200-300mm to w przyszłym roku myśle że mógłbyś coś pofocić ;)
Zawsze możesz kupić bilet i zasiąść z aparatem na trybunach - są praktycznie tak wysoko jak platforma foto. Bilet kosztuje 10zł, a focić można ile wlezie ;P
coraz bardziej przypalam się do 70-200 i w knajpce jak koledzy dali chwilę się pobawić, to wiem, że szkło będzie (muszę jeszcze dyskretnie budżet domowy po przestwiać):mrgreen:
Ta fotka z 4 bramką miodzio;)
A co do trybun i focenia za cenę biletu, to miałbym obawy czy nie będą dymić za taką armatkę na trybunach:D
Nie - już nieraz łazilem i fociłem z trybun bez akredytacji i nie było dymu nigdy.
Jakbyś chciał więcej to jest tutaj (link)
tak, ale wcześniej miałem z 'pasy.org'.
A w kwestii focusa, to nie tyle nie trafiony, co mogą być fotki troszke poruszone i nie wyostrzone potem odpowiednio. Generalnie są zmniejszane 5 krotnie, więc nieostrości, przy odpowiednim podostrzeniu nie widać :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
u mnie działa - teraz sprawdzałem. Możesz też spróbować wejść na http://wikipasy.pl potem hokej, ostatni mecz i galeria.
u mnie działa w porządku... Może masz admina za Wisłą i blokuje strony Pasów :mrgreen:
a co do zdjęć myst to to chyba raczej nietrafione, bo z akcji w tym samym miejscu tafli masz nieporuszone prawie wszystkie...
Ale ja się nie czepiam, ja podziwiam, bo na prawdę mi się podobają (30 numer rewelacja jak dla mnie...)
Może by tak wydzielić OT? Czy na sali jest sprzątaczka?
Dobra, sprawa jest taka, że obiecałam studio no i mam nadzieję że będzie. Kto byłby chętny? Zapytałam o terminy w jakich możemy się wbić i czekam na odpowiedź. :D
PS. Potem znów słyszę, że przejęłam kontrolę nad spotkaniami :P
Dobra, to kto chętny na studio? Może być niedziela (ta) albo jak chcemy w przyszłym tygodniu w weekend to tez nie ma problemu raczej. Tylko musze wiedzieć ile osób sie pisze i na kiedy ewentualnie.
Ja się dopisuję. Oba terminy możliwe.
Ja też się dopisuję, tylko jaki to termin będzie dokładnie??
Termin będzie taki jak ustalimy, tzn niedziela na razie studio jest wolne, wiec powiedzmy jak rzuce godziną to będziemy ją mieć jak przypuszczam. Tylko trzeba by się szybko zdecydować bym miała czas ustalić to z właścicielem (no i proponuje popołudnie niedzielne raczej niż poranek)
No to ja w niedziele odpadam...
Możemy zmówić się nie na tą niedzielę tylko na następną albo sobotę. Tylko ja muszę wiedzieć ile osób jest chętnych i na kiedy bo jak będę studio rezerwować to konkretnie podaje co i jak. Więc?
Widze że na jutro byłyby 3 osoby +-1 ?