295 rewelacja:smile:, na 296 "moczy tyłek":D i bardzo blisko Ci podeszła, super:smile:
Wersja do druku
295 rewelacja:smile:, na 296 "moczy tyłek":D i bardzo blisko Ci podeszła, super:smile:
gratulacje za złapany okaz:), zdjęcia jak zawsze super:-)
300. A ku ku...
bogatka pięknie uchwycona:-)
301 Kwokacz
#301 - bardzo ładne! Piękna tonacja zdjęcia.
Leci leciutko na lewo :)
Zarąbiste!
Tak dzisiaj patrzę - jakoś tak mi brakuje ciepłego światła, taka szaruga jest...
302.Jastrząb. 420mm
efekt dzisiejszej zasiadki
Że też myślałeś o zmianie tele... To szkło przepięknie rysuje, przeproś je i do roboty :) Pozdrawiam
Przeprosiłem:smile:
303. 600mm
304
Shot at 2009-12-21
Długo leżałeś?
305 samo życie
piękny jastrząb:-), super moment na "samo życie":mrgreen:,
Wesołych Świąt:-)
Piękne zdjęcia. Podziwiam i chylę czoła, zwłaszcza przed wytrwałością.
Trzeba czekać :
1.Żeby się zrobiło widno;-)
2.Między 8:30 a 9 rano przylatuje a jestem na miejscu około 6:15 jak jeszcze jest ciemno:-D
Jastrząb należy do tych ptaków, które jeśli mają dostęp do pożywienia (łatwego) np w pobliżu ich rewiru jest gołębnik, będzie pilnował go i wie kiedy np gołębie są wypuszcane a ponieważ są to pory stałe więc czatuje już odpowiednio wcześniej na swoje ofiary jakimi są gołębie. Ponieważ stołwóka zorganizowana przeze mnie i mojego kolegę mu pasi to wychodzimy z założenia, że do czatowni musimy wejść gdy jest ciemno by nie zostać przyłapanym przez niego bo wiadomo że będą nici z focenia. Generalnie jest zasada że jeśli chcemy z czatowni fotografować ptaki to najlepiej jest wejść do niej gdy ptaki nas nie widzą, a ciemności dają gwarancję że tak będzie.
Pozdrawiam
Dzięki. Rozumiem. Przylatuje co prawda o ludzkiej porze, ale wcześniej robi rekonesans. ;)
Piękna jastrzębia seria!:) Podobnie jak koledzy - krótko: uznanie za wytrzymałość! - w taką pogodę jak była przed świętami...:shock:
306 Myszołów
Klasa - jak zwykle trzymasz poziom i ogląda się z przyjemnością
Gratuluje
307 Myszołów-wczesną porą
Bardzo ładna galeria, wysoki poziom.
308 Jastrząb
Fajnie Ci te drapieżniki wychodzą :)
widzę masz super dostęp do drapieżników:-), foty jak zwykle super:-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mam jeszcze pytanie, jak daleko od zasiadki zakładasz przynętę:?: dzięki:-)
309 Myszołów
portret cudny:-)
Jak orzeł!;) Do tego ten spadający biały "łupież" w tle - piękna zimowa fotka.
ladnie ladnie , myslalem ze tu wiecej swoich prac pokazujesz , ale tez nie :(
jak bedziesz chcial , to znajdziesz moje zdjecia :) tu na OB moj post zostal skasowany , zalozylem nowy , tez zniknal (cos zle zrobilem ) kolejnego juz nie chce zakladac , ale czasami tu zagladam :)
310 Jastrząb
311.Myszołowy(zwyczajne)-wymiana poglądów
No teraz to leżę i kwiczę - GENIALNE!
Jedynie "horyzont" mógłby nie lecieć na prawo.
wszystkie zdjęcia do tej pory były rewelacyjne:smile: ale na 311 nie znajduję słów uznania - GENIALNE!:smile:
.....
A tak, to cytowanie zdjęć też mnie wkurza. Dobrze, że przynajmniej ściąga się tylko raz.