po tygodniu od wysłania formularza, przyszedł e-mail o prawdopodobnym terminie wpłynięcia pieniędzy. sprawdzam konto - i co do dnia! :smile:
Wersja do druku
po tygodniu od wysłania formularza, przyszedł e-mail o prawdopodobnym terminie wpłynięcia pieniędzy. sprawdzam konto - i co do dnia! :smile:
A powiedzcie... bo w tym formularzu trzeba wybrać jaki produkt itp, no to jeśli wybiore Canona 400D + kit to w polu gdzie mam wpisać numer seryjny mam wpisać numer puszki i szkła?
Tylko body bo za kita zwrotu nie ma. Było o tym wiele razy już wcześniej...
Ja czekam już ponad 3-miesiące i nic ..... jak bym tak piwo dziennie pił to alkoholikiem bym już był.... pozdrawiam .
micele: to niezbyt ciekawie, ale jesli wszystko dobrze wypełniłeś to powinno dojść, ja z wysłaniem czekałem praktycznie do samego końca i zobaczymy co z tego będzie
trzeba sie niestety uzbroic w cierpliwosc
Ej.. ale czy promocja jeszcze działa ? czy działa tylko z 400D? bo na stronie nie mogę takiej informacji znaleść?
Witam,
ja kupiłem sprzęt w ponad 3 miesiące temu i w tym samym dniu wysłałem im to co chcieli. Jak sprawdzam ich stronę to mam cały czas taki opis:
No i pytanie. Co z tym zrobić ? Ile czasu może im to zająć (cytat ma 2 miechy) ? Czy jest ktoś w Canon Polska, kto rozwiązuje problemy niewypłaconej kasy ?Cytat:
Cashback Amount: 970,00 zł
Cheque Currency: PLN
Status: We have received your submission and it is being processed.
Promotion Type: Cashback
Dzięki za odpowiedzi.
Trzeba czekać aż status sie zmieni na: Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account. Jeśli bylby ten tekst to znaczyloby ze zaplacili i gdzies zaginela po drodze kasiorka, a skoro maja ze jeszcze nie zaplacili, to chyba jedynym lekarstwem na to jest czas.
Dzięki. Problem polega na tym, że chcę zlikwidować konto, które im podałem.
Ja wysłałem papiery pod sam koniec lipca, 2 sierpnia dostałem maile, że dostali papiery, a 10 sierpnia pieniądze już były na koncie :-)
ja wyslalem 28 czerwca, ok 14 lipca dostalem jednego maila ze z powodu wielkiego sukcesu promocji i duzej ilosci zgłoszeń przelew pieniędzy może się przedłużyć. Dziś jest 20 sierpnia, i nic... :sad: :sad: :-x :sad: :-x :evil:
Ja dostałem e-mail 11 lipca i tak samo kasa jeszcze nie doszła...
Mam to samo:|
Ktos przypomni jaki byl adres email osoby z Canona zajmujacej sie cashbackami w Polsce?
Dzisiaj sprawdziłem stan konta - i miła niespodzianka!:-D
Wpłynęła kwota pomniejszona o 20 zł za przelew:smile:
Swoje zgłoszenie wysłałem w pierwszych dniach lipca.
beata.fyszemberg@canon.pl
Marie.Quinn@ir.cpginc.com
http://www.submissionstatus.com/contactus.aspx
Od 1.5 miesiaca moge sobie pisac i kicha!
Dzieki wielkie :)
A jeszcze jedno pytanie, na stronie submissionstatus.com wyswietla mi sie blad "Invalid Submission ID". Rozumiem ze mam wpisac to co mi sie wydrukowalo na zgloszeniu? Tylko ze ja mam liczbe 6-cyfrowa a na stronie jest przyklad alfanumeryczny "Example: A0012345"? :roll:
Da da...
290zł pojawiło się na koncie :D po prawie 2 miesiacach...
ja mam pytanie:
dostałem list i maila od Canona a w liście następującą treść:
"nie zamieszczono danych dot. konta bankowego bądź te które otrzymaliśmy były błędne. Potrzebny jest Twój numer IBAN nazwa i banku i miasta w którym znajduje się bank"
może mi ktoś pomóc o co z tym chodzi?? wszystko napisałem tak jak chcieli i tak jak doczytałem na forum, numer IBAN wpisałem
Prosze pomocy !!
Proponuje zadzwonic do banku, zeby podali aktualne dane, ja o maly wlos bym podal zly IBAN, bo wygooglowalem go, ale dla pewnosci zadzwonilem i okazalo sie ze sie ostatnio zmienil i teraz jest inny.
ja nadal nie otrzymalem zwrotu pomimo ze wyslalem poprawny iban itd i cisza, dostalem tylko list z canona ze nie podalem w terminie nr konts i nie dostane, ale wysylajac poprawne dane to mialem troche czasu a tu odpowiedz natychmiastowa, wiec co mam zrobic??
Ha! Doszla kasa :D
Zgloszenie: 2007-06-29
Przelew: 2007-09-13
ja otrzymalem rowno w 30 dni.
Witam!
Ja mam taki problem z cashbackiem, że po ponad miesiącu od wysłania zgłoszenia nie dostałem od canona żadnego potwierdzenia.
Napisałem maila do Marie, podałem moje ID (które pojawiło się po rejestracji wniosku przez internet), a ona mi na to, że nie ma mnie w ogóle w ich bazie...
Poprosiła mnie o przesłania skanu dowodu nadania, co oczywiście uczyniłem.
Teraz czekam na odpowiedź, ale już się martwię, że nasza poczta zgubiła mój list i nici z kasy :(
Gdzie wyslac maila z pytaniem co sie dzieje z moim cashbackiem? Czekam juz ponad trzy miesiace i nic ciagle tylko widze informacje ze moje zgloszenie jest przetwarzane. Poza tym suma cashbacka jest za mala, na stronie widze 310 zamiast 390 :(
wyślij maila na ten adres: Marie.Quinn@ir.cpginc.com
Zrobilem dzisiaj zgloszenie i wyslalem poleconym priorytetem... ciekawe czy zalicza mnie jeszcze, bo dzisiaj ostatni dzien do wysylki :| Zagapilem sie troche...
Decyduje data stempla pocztowego, w razie czego sie wyklocaj ;)
Tylko wysylka poleconym do irlandii, inaczej poczta zagubi. Koszt poleconego z potwierdzeniem odbioru to ok 10zl.
kiedy upłynąl termin wysyłania ? bo ja ciagle sie wybieram wysłac - może już "po ptokach" ?
Właśnie dostałem majla z kodem :D Podobno list dotarł do nich 19 września, to prawie 4 miesiące szedł! Chyba na piechote! :shock:
Słychać coś o nowych zwrotach? Ja właśnie mam zamiar kupić 30D w tym tygodniu.
Pozdrowienia.
W nowych nie ma cashbacku na 30D.
Po tygodniu (24.09) dostali moje zgłoszenie, mail przyszedł 2 dni później. Czekam na cash :)
Witam wszystkich serdecznie!
Trafiłam na to forum, bo szukałam w sieci informacji na temat wypłat związanych z wiosenną promocją Canona. Widzę, że jest więcej takich osób jak ja, które czekają na swoją "dole", na swój cash
Canona 400D kupiłam w czerwcu, dokładnie 19 czerwca, w lipcu dostałam taka informację,
Status sprawdziłam i co z tego ... przez cały czas jest w trakcie realizacji, ale tak długo? Zaczynam wątpić w tę ich promocję. Co dalej można z tym fantem zrobić?Cytat:
Dziękujemy za udział w promocja „Zwrot części zapłaty”, zorganizowanej w 20
rocznicę EOS. Otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie dnia 7/6/2007 i realizujemy je.
Jeżeli nie otrzymasz należnego Ci zwrotu części zapłaty w terminie 20 od
podanej wyżej daty, to sprawdź status swojego zgłoszenia na stronie
www.submissionstatus.com, używając następujących danych: [...ciach...]
luxer
Sledze ten watek od dluzszego czasu i musze sie przyznac ze jestem zaskoczony bo ja na 30d od kupienia do przelewu na moje konto czekalem 22 dni ! ! ! - nie wiem w takim razie od czego to zalezy...
edit: sory 32 dni - ale to nie zmienia faktu ze krotko...
Osobiście strasznie nie lubię tego zwrotu, korzystałem z tego podczas poprzedniej promocji i na przelew czekałem dokładnie 8tygodni i 5 dni, dla mnie całkowita porażka jestem ciekaw jak tym razem będą to załatwiać....
ja wyslalem 29 maja(tak na poczatku promocji), dzisiaj przyszedl przelew :D jak nie patrzec 5 miesiecy z hakiem. brawo canon!!
ale nie martwie sie tym w nastepnym miesiacu mam zamiar zalapac sie na zwrot za przyszla lampe 580EX II :)
Niestety kasa nie spłynęła (w kwietniu była rejestracja mojego zakupu) i zniknął mój status na stronie http://www.submissionstatus.com . Pisałem do nich 5 razy i nic. Napisałem maila do działu marketingu Canon Polska i też nic. Mam do zwrotu 970 zł. Macie jakieś pomysły ?