hehe powinny być jakieś fajne patenty do przykręcania do gwintu na statyw z kensington lockiem - i żyłką mocowaną dookoła szyi:):):)
Wersja do druku
hehe powinny być jakieś fajne patenty do przykręcania do gwintu na statyw z kensington lockiem - i żyłką mocowaną dookoła szyi:):):)
Maddalenka cos Ty taka?? Jestem pewien ,ze gdyby tam byly pokazy przystojnych panow to wszyscy by poszli rownie chetnie:D co do zarcia to polecam tak:
Bar mleczny Barcelona - ul. Michałowskiego. Drugi na ul. Topolowej (tam maja wypasiony barszcz z uszkami, kulinarna masakra podniebienia:wink: ). Ceny wiadomo jakie - jest tanio jak barszcz
Dla koneserów potraw pochodzacych z kraju, jezyka ktorego nikt nie rozumie polecam Restauracje Balaton na ul. Grodzkiej i oczywiscie ich specjal - placki po Wegiersku :wink: ceny niestety nie sa takie jak w barcelonie (a to dziwne bo to przeciez drozszy region:wink: )
Bar mleczny "pod temida" rowniez na ul. Grodzkiej, ceny niezle, jedzienie cieple i z zapachem, talerze dosc czyste:grin: a tak na powaznie typowy bar mleczny, gdzie pelno studentow, oraz wszystkich tych ,ktorym nie chce sie gotowac a chca zjesc tanio. Mapki nie ma.
Co do kebabow, to w Krakowie sa najlepsze na rogu Grodzkiej, zaraz nad klubem Prozac. Wszystkie inne to imitacje kebabow :wink:
Jesli zechcecie zjesc przy hotelu to polecam stolowke w hotelu Polonez (obok Nawojki), smacznie ,tanio (za 10zl full obiad), choc nie polecam sie tam ladowac ze sprzetem bo wyczaja ze nie studenci, jak rowniez pol metrowe hot dogi w kiosku przy stadionie wisly (mi nie smakuja ale niektorzy sobie chwala ze duzo i tanio), jak rowniez kuchnie u Babci Maliny na ul. Sławkowskiej 17, oraz w budynku A0 AGH (rog alei i reymonta).
Na sam koniec najlepsze z najlepszych, absolutne the best of czyli zapiekanki Bartek, na rogu alei i ul. Czarnowiejskiej. 8-)
No to Liquidsound jesteś odpowiedzialny za wyżywienie :D
Nadal nie mam pomysłu co zamiast Wawelu w sobotnie przedpołudnie.
Edit:
Choć jak tak patrzę na ich (misek) program zwiedzania to raczej się z nimi nie spotkamy - no chyba, że ktoś się wybiera do katedry albo do "komnat". Wiadome, że będzie trochę więcej ludzi, ale myślę, że damy sobie radę.
poradzimy sobie...
przeciętnie większość z nas ma (ew. na oku) jakąś "swoją osobistą miss" więc myślę że można sobie odpuścić te mis łorld :) wszyscy (oprócz niektórych z nas) będą zadowoleni z takiego obrotu sprawy:)
mam wrażenie, że tematy do fotografowania w krk znajdą się same i "w drodze" do jakiegoś zaplanowanego celu - miejsca focenia.przynajmniej ja tak zawsze miałem że zanim doszedłem np. z rynku na Wawel to już miałem zaldedwie kilka zdjęć wolnych na karcie:)
Hehe Cichy wiesz jak to jest. Ci co sa pantoflarzami to krok na przod. A pan czemu jako jedyny nie zrobil krok na przod?? - Zona mi kazala:wink:
BTW moja towarzyszka sama chciala isc na te miski i powiedziala ,ze nawet pojdzie ze mna na ten zlot heheh :D
Heh - 510 postów - może zostawicie jakieś tematy do rozmowy podczas właściwego zlotu ? ;)
będzie dobrze ripek:)
Il fuoco ja sie deklarowalem:wink:
a faktycznie:) no to we trzech możemy już iśc tak raczej bez problemu:)
tylko właśnie się zastanawiam skąd wziąć jakiś statyw... 8)
Ja Ci nie pozycze bo sam bede korzystal:wink:
Szanowni, jak by był chętny to jadę z W-wy w sobotę rano do Krakatowna mogę zabrać 2 osoby po drodze.
a ja mam pytanie do szturmbrygady z Nawojki - jak robimy z gratami?? nie wiem od ktorej jest tam doba hotelowa i zastanawiam sie czy najpierw zostawiac tam rzeczy czy od razu smigac na zbiorke i potem do Nawojki (troche niepotrzebnego noszenia ale jak mus to mus :???: ) ??
aha, jedzie ktos moze w sobote z rana z Katowic ??
graty trzeba będzie zostawić w nawojce jakoś po zbiórce...chyba że się wyrobisz obskoczyć do nawojki...
o której będziesz w kraku?
Ej pytanie, bierzecie ciuchow na 2 tygodnie??:wink:
jakos miedzy 9 a 9.20.. mam dwa pociagi i zobacze na ktory zdarze ;-)
postaram sie byc wczesniej w Nawojce - moze komus sie jeszcze uda to mozna choc jeden pokoj zarzucic torbami i bez gratow ruszyc na zbiorke 8-)
minimum na tydzien :twisted:
duzo tego nie bedzie ale nawet w miare pusty plecak lepiej zostawic w pokoju niz tagrac go na plecach.. no i bez statywu za dnia sie obejdzie 8)
ehh, no ja troche wczesniej planuje byc ale gdybym z jakichs powodow jechal jednak poniej to bede Cie szukac na peronie w K-ce :-)
Witam..
Mam pytanie..a jak z planami na niedzielę?
Pytam bo niestety wypadła mi w sobotę rodzinna uroczystość na której musze być (pogrzeb niestety ;-( ). A że jest około południa w okolicach Warszawy (Dębe Wielkie) to do Krakowa sciągnę pewnie około 19-20. Do Nawojki trafię - jako że bedę ostatni tam to pewnie wybierzecie i tak najlepsze pokoje ;-) ale jakby kto pytał to dotrę na 100%... ale stąd pytanie - jakie są plany na niedzielę.. na sobotę od godziny 19 czy 20 znam (znaczy knajpa ;-) - też pewnie trafię ;-) ) więc się chętnie wybiorę, ale czy na niedzielę planowane są jakieś atrakcje (np. żeby wykorzystać "snowborderowe światło") czy to dopiero się wyklaruje w sobotę?
Pozdr
Artur
Wiec jutro powolutku zaczynamy;)
z tego co wiem to doba sie zaczyna w hotelach miedzy 12 a 14
ale to możan sprawdzić tu
rezerwacja: +48 (12) 633-58-77
+48 (12) 633-52-05
zostawie ciuchy w samochodzie a samochód na parkingu agh
ja jak sie zmobilizuje to smigam na poranne focenie/łażenie z grupą z Białego
ale to znaczy że musze koło 4 rano wyjechać :rolleyes:
a ja mam pytanie.
kto, w jakich godzinach i gdzie dokładnie będzie odbierał zjeżdżających się porannych ludzi ??
na PKP czy PKS (czy już są połączone spowrotem - ja wogóle nie w temacie)
czy przyjeżdżając autobusem będę musiał się gdzieś przetransportować?
jaki będziemy mieć znak rozpoznawczy?:)
:D Grupa pościgowa wyrusza jutro o 6 rano. Planowany dojazd do Krk 14-16.. Aż się wierzyć nie chce, że udało mi się w końcu gdzieś pojechać :D
EDIT:
znak rozpoznawczy?? ID!!
O której idziecie na nocne ? I gdzie ? :-)
Jakie plany na niedziele ?
no to ID :)
luzik:)
tylko jeszcze muszę się liquida dopytać szczegółów co do odbierania forumowej braci z dworca w sobotę rano... "cobym się nie zagubił":mrgreen:
no .. normalnie ;] jutro o 6 rano :D
edit
plener i jutro będzie... mniej oficjalny i w mniejszym gronie ale piwo i plener.. czemu nie :D
no a o 10:00 nie jest zbiórka na mariackim?
oki:)nevermajnd.zapakuję się do jednego plecaka i będę go tachał ze sobą :twisted:
ok 10 to mnie trzeba zebrac z dworca PKS, co zreszta juz madallenka wczesniej deklarowala ;)
zapewne od razu udamy sie pod mariacki..
PROŚBA:
Niech ktoś skompletuje jakieś wyjazdowe FAQ:
- jak jutro dojadę do Nawojki to na kogo się powoływać (rezerwacja) ?
- jaki jest plan na sobotę / niedzielę ?
- kilka przydatnych numerów telefonów (braci naszej kochanej)
- link do mapki (choć mnie niepotrzebny, będę oGiePeeSowany)
Mój numer telefonu 691-626-258. Będę w Nawojce ok. godz. 17.00 w piątek, planów zero więc chętnie się doczepię do jakiejś wieczornej eskapady
Warto gdzieś takie FAQ dokleić czy cuś, żeby każdy miał wgląd i nie musiał szukać. W pierwszym poście jest ogólne info, ale żadnych konkretów.
To tyle, a ja czekam, bo raniuchno pociąg (jednak).
502891195, moj kom, bede o 16 w KRK, Jedziemy zawiezc rzeczy z Puszczanami na bronowice i okolo 17 bedziemy mogli gdzies wyjsc pofocic a pozniej do knajpy. Zadzwon Cichy jak juz dojedziesz to umowimy sie w jakims newralgicznym punkcie :)
pozdrowienia i...
dozobaczenia jutro :)
MAPKI, ETC.
1.STREFY PARKOWANIA
2. No i mapka do wydrukowania:
PLAN:
6:00 ranne streetfoto pod przewodnictwem Czachy gdzieś na kazimierzu (Czacha naprawdę trzeba tak rano? W piątek przecież też chcemy iść gdzieś do knajpy)
9:00 śniadanie dla porannej grupy (ktoś zna jakąś jadłodajnie w okolicy czynną o tak nieludzkiej porze?)
10:00 Zbiórka na placu mariackim
10:30 przejście grodzką na wawel
11:30 zbiórka na wawelu
13:00 obiad (tu również pojawia się pytanie o lokal)
podział na grupy (chyba jednak nieunikniony)
A: Nowa Huta z przewodnikiem Liquidsound (Jeżeli będzie więcej niż 4 chętnych konieczny kolejny samochód)
B: Zakrzówek z Thorinem :P (spacerek)
C: Kopce/Zoo (Jeżeli ktoś ma doświadczenie i sprzęt albo dużo chęci to można by spróbować zrobic warsztaty z focenia panoram na kopcach np Krakusa bo mało ludzi)
D: Stare miasto + planty
E: Ponownie Kazimierz dla tych, którzy nie załapali się rano albo dalej im mało.
20:00 spotkanie w knajpie (Indygo na Floriańskiej)
ŻARCIE:
TELEFONY:
Metus: 606 11 44 42
Tomaz Goliński: 502 307 173
Gonzo44: 606 754 223
Dodam tylko ,ze raczej odbierania nie bedzie bo nie wiadomo kiedy kto przyjedzie. Jesli ktos ladnie poprosi to odbiore z dworca tylko o 9:30 bo o 10:00 spotkanie. Mam dzikie wrazenie ,ze z tej zabojczej listy zrobi sie max 10 osob ktore sie udzielaja:evil:
BTW co do piatku to o ktorej zadzwonic Thorin?? Czy moze umawiamy sie juz jakos konkretnie??
No to bierzemy scyzoryki, i będziemy robić kanapki ;-)
Ruszam do grodu Kraka dzisiaj pomiędzy 12-14, więc i ja moge kogoś zabrać po drodze - przed wyjazdem to już tylko kontakt telefoniczny 602598185. Przy tak pięknej pogodzie jak dzisiaj to warto też cos wieczorem popstrykać.
Spoko, spoko. Poradzimy se :-D Ważne bardziej żeby się znaleźć na miejscu, bo ja Krk średnio znam. Do "Sławojki", Kazimierza i Wawelu dotre, jedynie gdzieś indziej to już moge mieć problem.
będzie fajnie.przecież Kraków to nie jest takie wielkie miasto...
tam niemożna się zgubić.i ludzie mówią po polsku.więc spoko.
a nawet jakby to jeżdżą taryfy;)