-
Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Zachęcony przez Maxa13 ruszyłem w teren. Jakieś pięć metrów od domu:)
350
351
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Zachęcony przez Maxa13 ruszyłem w teren. Jakieś pięć metrów od domu
350
Gdzie kupujesz przynętę ? ;) 350 jak dla mnie bdb. Czy mi się wydaje że doświetlałeś ? Bo ten błysk w oku mi na to wygląda :)Co nie ujmuje nic modelowi-modelce- bo kto to wie poza Irkiem - a tym bardziej Twórcy :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gdzie kupujesz przynętę ? ;) 350 jak dla mnie bdb. Czy mi się wydaje że doświetlałeś ? Bo ten błysk w oku mi na to wygląda :)Co nie ujmuje nic modelowi-modelce- bo kto to wie poza Irkiem - a tym bardziej Twórcy :mrgreen:
Jaką przynętę do Tamrona 150-600 stosować, tą samą co do Canona 100-400 ? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Jaką przynętę do Tamrona 150-600 stosować, tą samą co do Canona 100-400 ?
I tu wkrada się problem:) do Sigmy 150-600 jak na razie nie ma przynęt :)Producent wskazał że to obiektyw bez przynętowy - ale nie wziął pod uwagę że jak to mówią -fotograf d..a:mrgreen: Autookreślenie:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
I tu wkrada się problem:) do Sigmy 150-600 jak na razie nie ma przynęt :)Producent wskazał że to obiektyw bez przynętowy - ale nie wziął pod uwagę że jak to mówią -fotograf d..a:mrgreen: Autookreślenie:)
Dlatego wolę systemowe szkła. Jak można wypuścić obiektyw bez przynęty
-
-
Dzięki Panowie.
Pamiętajcie że najlepszą przynętą na kopciuszka jest... sam patyk wbity w ziemię. Najlepiej jeden żeby fotograf nie oszalał:)
Ten błysk w oku to oczywiście naturalne odbicie światła lampy:)
Te zdjęcia były z 7DII, 400mm + konwerter. A teraz przed chwilą spróbowałem 6D i 400mm. Ale warunki zupełnie inne.
352
353
-
To nie możliwe, że one tak pozują, wietrzę jakiś spisek. 352,353 bajka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
To nie możliwe, że one tak pozują, wietrzę jakiś spisek.
Sam byłem mocno zdziwiony że większość zdjęć wychodzi nieporuszonych. Mimo mocnego wiatru i czasów 1/160. 1/200. A kopciuszek też raczej do spokojnych nie należy:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
352,353 bajka
Dzięki. To magia FF:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Sam byłem mocno zdziwiony że większość zdjęć wychodzi nieporuszonych. Mimo mocnego wiatru i czasów 1/160. 1/200. A kopciuszek też raczej do spokojnych nie należy:)
Dzięki. To magia FF:)
Mam kilkadziesiąt aparatów Ff i moje ni robią takich zdjęć. To musi być magia :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Mam kilkadziesiąt aparatów Ff i moje ni robią takich zdjęć. To musi być magia
Tom, Kolekcjonujesz stare aparaty?:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Tom, Kolekcjonujesz stare aparaty?:)
Tak. W sumie to ponad 200 mam :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Tak. W sumie to ponad 200 mam
Irek wybacz że u Ciebie, -- Tom jestem pod wrażeniem :)Ja mam około 35 w tym działających 21
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Irek wybacz że u Ciebie, -- Tom jestem pod wrażeniem :)Ja mam około 35 w tym działających 21
To powiem Wam że jestem szczęśliwy gdyż mam tylko 4. Wszystkie działają, jak na razie:)
-
To powiem, że jest więcej niż 200 ale głupio mi się przyznać
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
To powiem, że jest więcej niż 200 ale głupio mi się przyznać
Masz na nie specjalny pokój?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
To powiem Wam że jestem szczęśliwy gdyż mam tylko 4. Wszystkie działają, jak na razie
Ewentualną dyskusję o aparatach ,proponuję przenieść do mego wątku, żeby nie zaśmiecać koledze Irkowi wątku:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Masz na nie specjalny pokój?
W sumie to nie. 150 szt w witrynach, 100 szt na pólkach, reszta w kartonach, szufladach, żeby żony nie drażnić :) Na 15 lat zbierania to bardzo mało.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
W sumie to nie. 150 szt w witrynach, 100 szt na pólkach, reszta w kartonach, szufladach, żeby żony nie drażnić :) Na 15 lat zbierania to bardzo mało.
To już tak bardziej pod 300 podchodzi. A ja mam 5:) Zapomniałem o moim Zenicie. Jak mogłem:)
-
Te setki rzucają na kolana. Masz Druha i Zenita 12XP? Od tych kiedyś zaczynałem.
Czy Canon 5D, zwany classic, to już zabytek? Bo nie wiem, czy mam 4 czy 5 starych.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
W sumie to nie. 150 szt w witrynach, 100 szt na pólkach, reszta w kartonach, szufladach, żeby żony nie drażnić Na 15 lat zbierania to bardzo mało.
to znaczy możesz mi pomóc określić markę jednego z aparatów.Szukam informacji już 3 lata o tym, co kupiłem:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
To już tak bardziej pod 300 podchodzi. A ja mam 5:) Zapomniałem o moim Zenicie. Jak mogłem:)
Do tego kilkadziesiąt lamp, projektory, statywy itd :)
Uwielbiam zenity, model 3M stoi zawsze przed moim monitorem, piękny aparat
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
to znaczy możesz mi pomóc określić markę jednego z aparatów.Szukam informacji już 3 lata o tym, co kupiłem:)
dawaj, postaram się :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Czy Canon 5D, zwany classic, to już zabytek?
Co dla niektórych pewnie tak :)
jak dla mnie to za 100 lat chętnie odkupię jeden od Ciebie ;)
-
Mały przerywnik w dyskusji o aparatach:) Ostatni ( na dzisiaj ) kopciuszek.
354
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
dawaj, postaram się
w tygodniu wrzucę kilka fotek do swojego wątku, może coś Ci wpadnie go głowy.
--- Kolejny post ---
kopciuszek fajny jak zwykle,
Tylko powiedz mi czy czasem ostrość nie umiejscowiła się na tylnej części ptaszka;) ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
kopciuszek fajny jak zwykle,
Tylko powiedz mi czy czasem ostrość nie umiejscowiła się na tylnej części ptaszka ?
Raczej stawiałbym na poruszenie głową.
-
-
Ostatnie kopciuszki. Na dłuższą metę stanie i patrzenie czy ptaszek nie wylądował na patyku jest po prostu nudne:)
356
357
-
356. ten to mnie zadowala:) piękną ma oprawę wokół oka.
U mnie w górach chyba nie widziałem takowego lotnika.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
U mnie w górach chyba nie widziałem takowego lotnika.
Tam u Ciebie to się chyba nie da żyć:) Łąckiej nie ma, kopciuszków nie ma... Ech...:)
-
ale za to jest grappa :)
i znalazłem , są u mnie - codirosso spazzacamino :) Tylko może ja ich do tej pory nie rozpoznywałem:)
Irek, wejdź na mój watek i sprawdź czy zdjęcia aparatu się pokazują. Dzięki
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
i znalazłem , są u mnie - codirosso spazzacamino Tylko może ja ich do tej pory nie rozpoznywałem
Jak teraz zobaczysz i rozpoznasz to przynajmniej będę wiedział że moje stanie przy patyku nie poszło na marne:)
-
Taki szary ptaszek mi się dzisiaj trafił.
358
-
Proszę o identyfikację :evil:
nie po to tu zaglądam żeby oglądać szare ptaszki ;)
pięknie wybarwiony :) tyś to daltonista:) To jak Ty mnie chcesz nauczyć rozróżniać kosa o wróbla, skoro kolorów nie rozróżniasz :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Proszę o identyfikację :evil:
nie po to tu zaglądam żeby oglądać szare ptaszki ;)
pięknie wybarwiony :) tyś to daltonista:) To jak Ty mnie chcesz nauczyć rozróżniać kosa o wróbla, skoro kolorów nie rozróżniasz :shock:
No już nie przesadzaj:) Kosa od wróbla to Ty już odróżniasz:)
Żołna. Tym razem z robaczkiem.
359
-
Toż to u mnie one są :) widuję je ale jakoś mam szczęście do siedzących :)
Teraz wezmę się więc za te mniejsze ptoki :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Toż to u mnie one są :) widuję je ale jakoś mam szczęście do siedzących :)
Teraz wezmę się więc za te mniejsze ptoki :)
To ja Ci naprawdę życzę powodzenia. Będzie Ci potrzebne:)Fotografowanie żołn w locie... a co ja będę mówił, sam zobaczysz:)
360
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
To ja Ci naprawdę życzę powodzenia. Będzie Ci potrzebneFotografowanie żołn w locie... a co ja będę mówił, sam zobaczysz
umiesz zniechęcić :), Ale na razie postanowiłem połazić po górach za innym ptaszkiem.Jednak ciągnie wilka do lasu :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
umiesz zniechęcić :), Ale na razie postanowiłem połazić po górach za innym ptaszkiem.Jednak ciągnie wilka do lasu :)
Ależ ja wcale nie chcę Cię zniechęcać. Przez dwa dni zrobiłem kilkaset zdjęć na trzy aparaty z czego w miarę fajnych może dziesięć. Łatwo nie jest.
A pomurnik gdzieś pewnie siedzi na skale tylko trzeba go znaleźć:) Mnie się jeszcze nie udało.
-
To jest szansa że może w tym okaże się ciut lepszy:) I może uda mi się toto sfotografować , choć wiem od innych że też łatwo nie mieli.:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
To jest szansa że może w tym okaże się ciut lepszy:) I może uda mi się toto sfotografować , choć wiem od innych że też łatwo nie mieli.:mrgreen:
Nie myśl że będę Ci zazdrościł. No może trochę:)
A tak wracając do żołn. Zdjęcie 358 jest dla mnie jedyne w swoim rodzaju. Zrobione z dwudziestu paru, może trzydziestu metrów tylko że w dół:)Żołna leci może dwa metry nad podłożem. I w takiej sytuacji AF servo można sobie w ... buty wsadzić:)Ani raz nie udało się ptaka namierzyć a co dopiero trafić. Trafiłem raz, na one shot i centralnym.
361
-
Bo to cza mieć Sigmę 150-600 m ;)
Wiesz, zawziąłem się przez Ciebie na te ptaki.Daj mi rok a dorównam Tobie :lol: w połowie :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Wiesz, zawziąłem się przez Ciebie na te ptaki.
Przynajmniej nie będziesz się w domu nudził. A... i spał do dziesiątej też nie będziesz:)
--- Kolejny post ---
A ta kukułka zaplątała się w stadku żołn.
362
-
Łabędzie... znowu:)
363
364
365
-
Ten mały z 364 jest fajnie ustrzelony :)
Gromadka powyżej była by super gdyby nie ten jeden co mu dzioba nie widać :)
Ktoś w moim wątku napisał że portrety ptaków to nie:) a mnie się takie właśnie niecałościowe kadry podobają :)
Krytykę z mej strony odbieraj jako humor :) ja tylko se tak gadam, bo się na tym nie znam :)
A w ogóle zauważyłem że jak sami coś nie napiszemy na przemian w naszych wątkach to już nikt by tu nie zaglądał :) jeszcze u mnie to zrozumiem - słabe zdjęcia.Ludziska albo nie zaglądają albo wolą zagadki CTJ/GTJ :)
A kukułka jakaś wyprana wyszła :)
konstruktywna krytyka heheh z mej strony :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gromadka powyżej była by super gdyby nie ten jeden co mu dzioba nie widać
Zawsze, ale to absolutnie zawsze, musi być coś nie tak. Jak nie badyl to trawka albo dziób:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
A w ogóle zauważyłem że jak sami coś nie napiszemy na przemian w naszych wątkach to już nikt by tu nie zaglądał jeszcze u mnie to zrozumiem - słabe zdjęcia.Ludziska albo nie zaglądają albo wolą zagadki CTJ/GTJ
Pozostaje jedno wyjście. Trzeba się przenieść na FB.... żartowałem:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Ktoś w moim wątku napisał że portrety ptaków to nie a mnie się takie właśnie niecałościowe kadry podobają
Tu inaczej się nie dało. To ( prawie ) pełny kadr.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Zawsze, ale to absolutnie zawsze, musi być coś nie tak. Jak nie badyl to trawka albo dziób
Cytowałem wypowiedź autora :):):):) znasz może Irek 007 ?:mrgreen: ten to jest upierdliwy :) zagląda do mego wątku i zawsze mu coś nie pasuje ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Pozostaje jedno wyjście. Trzeba się przenieść na FB.... żartowałem
dobrze ze czasami RobertON i Zysk zaglądnie i coś skrobną , bo wątki nasze byłyby martwe :)
-
Kilka sekund wcześniej. W ładniejszej pozie ale bez piórka, niestety:)
366
-
Cigno - to nazwa włoska łabędzia. Cigno -od litery - C - to charakterystyczne wygięcie szyi . I to właśnie pokazałeś .