wiem:) mam:) ciemny i ciezki jak six sam w sobie wiec i tak wolalem ostrzyc kominkiem.
Wersja do druku
wiem:) mam:) ciemny i ciezki jak six sam w sobie wiec i tak wolalem ostrzyc kominkiem.
Mam i ja to byl taki zarcik bardziej i chodzilo i o wielkosc matowki ktorawidac po zdjeciu pryzmatu. Mam w sixie tylko zwykla szklana matowke ale ostrenie manulane jest calkiem spoko. Niewazne to nie o tym watek. Generlanie tak jak kolega MMM dla mnie 30D to faza przejsciowa w drodze do nastepcy 5D :-) i uwazam ze FF to przyszlosc ale nie dla wszystkich ze wzgledu na cene przynajmniej tymczasowo.
Pozdrowki
Paweł
Pisałem juz w wątku na sąsiednim forum, ale tutaj też nalezy :)
Jako, że wpadł mi w ręce 17-40 pora obalić pewne mity...
17mm na FF , oczywiście przymknięte odpowiednio, bo odległość między przednim i tylnim planem jest spora.
http://www.negatyw.org/test/5d/1740b.jpg
i jeszcze jedno
http://www.negatyw.org/test/5d/1740a.jpg
Które mity? Jeśli ten że 5D wymaga dobrych szkiełek to akurat te zdjęcia to potwierdzają a nie obalają. Jakość bardzo przeciętna, CA widoczne nawet na chmurach.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
CA to wyszły w Rawshooterze, w ACR było ok, ale bardziej lubię RS obrabiać. Chodziło mi o te sample co kiedyś krązyły op sieci i w kornerach była kaszanka.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
tez przyznam ze zdjecia ktore zrobilem 17-40 na 5d wyszly zdecydowanie lepiej niz sample z canona;]
Witam...
Panowie przed zakupem 20D zastanawiałem się nad D7D i powiem że wizjer w minolcie był dużo, dużo, dużo lepszy niż w Canonie. (jaśniejszy, bardziej przejżysty i chyba większy...)
Niestety nigdy nie miałem okazji testować 5D, ale może ktoś z Was może porównać wizjer D7D do 5D?
Pozdrawiam wszystkich....
Ja mogę, mam w zasadzie oba pod ręką.
Nie ma co porównywać.
A jak już porównujesz 20D do d7d, to może napisz coś o współpracy minolty z lampami błyskowymi :mrgreen:
Wizjer w Minolce 7d jest na wysokość taki sam, jak w 20/30d , tylko jest szerszy i sprawia wrażenie większego. Wizjer w 5d jest DUŻO wiekszy od wizjerów w/w aparatów.
Miał/ma ktoś okazję porównać wizjery 1D2 i 5D?