W rosole:D. To było trochę za daleko dla mojego tele i musiałem mocno cropować. Mam starego della i na nim wszystko wygląda do....;)
Wersja do druku
A propos sikorek, strasznie mało ich w tym roku widuje, więc zazdroszczę towarzyszy. :)
A ja mam u siebie dość sporo drobnicy. Są sikorki bogatki, modre, sosnówki, czarnogłówki i ubogie. Zaglądają też świstunki, grubodzioby, pleszki i wszechobecne wróble: domowe i mazurki. Z większych sierpówki, siniaki i grzywacze, rzadko szpaki. Kawki i gawrony też:). Raz nawet zapędziła się pustułka w pogoni za (chyba) wróblem. U mnie kluczem do sukcesu jest karmnik, ziarno sypę cały rok, również w lesie. Jeżeli nie mieszkasz w centrum i możesz zainstalować stołówkę, to polecam, ptaki są dobrymi obserwatorami, więc gdy mają stały dostęp do pożywienia to tylko kwestia czasu i masz wesoło za oknem;)
51 Będzie padać?...
52 Eeee...chyba nie:)
53 na patelnię za mała, ale na foto w sam raz:)
54
55 Tzw. Uroczysko zaraz za miastem. Miejsce podań i legend o duchach i im podobnych, pewnie stąd nazwa
56 Uroczysko cd
57 Jedne z ostatnich w tym roku
58 A tutaj rezerwat przyrody "Gać Spalska", zdjęcie z dolnego odcinka
59
60 huba:)
61
...i na razie tyle.Mam nadzieję,że obrazki będą miłe oglądającym;)
super słowiczek, 54, lider setu jak dla mnie a następne to huba 60. ale reszta również spoko
Dziękuję kolego, 54 robione z patentem no i się udało:)
No proszę, jakbym widział przez Twój wizjer - ładne obrazki to 54 i 61.
66 nieco wybarwiony, 68 to słońce na środku nieco przeszkadza, może inaczej wykadruj,
62 śmieszna taka - wykadruj może ciaśniej - bez tego pionowego badyla w nieostrości
60 huba jakby mi znana osobiści :)
62 ,
ta ruda ,to kuzynka mojej wiewióry chyba.
lepsza niż zielsko lub kfiatki :lol: .
Dziękuję za opinię:) 54 robione według twojego pomysłu ze zmianą ogniskowej w czasie otwarcia migawki, sztuką tu jest dobranie parametrów ( przysłona, czas) do ruchu pierścienia i sam zakres tego ruchu, jeżeli zdjęcie ma być czytelne, chyba się udało:) 66 to próba wołania rawa w inny sposób niż zwykle z jednoczesną walką z szumem. Czy to dobry kierunek zobaczę, jak przepuszczę przez raw therapee. 62 nigdy wiewiórka nie sprawiła mi takiego ubawu:D. Wcale nie miałem zamiaru robić jej zdjęcia, ale skakała po drzewach za mną dotąd, dopóki nie zrobiłem jej kilku zdjęć. Długo by opisywać co robiła, było śmiesznie:)
--- Kolejny post ---
Grunt to rodzinka:), wolisz faunę od flory. Postaram się, żebyś mógł co jakiś czas znaleźć tu fajny obrazek;)