Odp: Canon 5dmkI - czy warto?
p0lish, tak, różnic istotnych (pomiędzy 5dc a 5dII) nie zauważyłem. Tak samo muszkę kombinować. Jak dzieciak chce zjechać ze ślizgawki to ostrzę w dane miejsce i czekam aż się w nim pojawia. Upierdliwe to jest i frustrujące. Jak mam możliwość cyknięcia 1dmk3 to walę serią H i mam w trybie śledzenia 20 super ujęć i problem które wybrać bo jedno śmieszniejsze od drugiego.
no właśnie tego się obawiałem...
dla samego ISO przesiadka z 5d na 5d2 nie ma dla mnie sensu
pozostaje swoje wycierpieć i uzbierać na szybszą puszkę - 5d3 lub 1ds3, ew 6d
za różnicę w okolicach 2-2,5k wolałbym do 5dc dokupić 1dmk2, 7d, może 1dmk3 lub 1ds2. Lepsze dwie puszki niż jedna. Gdybym to wiedział wcześniej zaoszczędziłbym tyle kasy.
Zakupiłem Canon EF 35 f/2.0 IS USM
pozostało body ta sama cena
5D mk I 40 tyś klapnięć = 7D 25 tyś klapnięć
Drogo... nie pakuj się w to... na allegro jest obecnie (w momencie pisanie tego posta) 5D za 2299zł z potwierdzonym na Żytniej przebiegiem 17tys. na dodatek przyjmują w rozliczeniu używany sprzęt.
--- Kolejny post ---
Drogo... nie pakuj się w to... na allegro jest obecnie (w momencie pisanie tego posta) 5D za 2299zł z potwierdzonym na Żytniej przebiegiem 17tys. na dodatek przyjmują w rozliczeniu używany sprzęt.
--- Kolejny post ---
Drugi z przebiegiem 15tys. za 2600...
Można kupić bez problemu za tą cenę nie zarżniętą sztukę, większość to oferty z komisów...
ps. forum po krachu ma bugi - brak edycji, podwójne posty, więc sry zgóry.
--- Kolejny post ---
Drugi z przebiegiem 15tys. za 2600...
Można kupić bez problemu za tą cenę nie zarżniętą sztukę, większość to oferty z komisów...
ps. forum po krachu ma bugi - brak edycji, podwójne posty, więc sry zgóry.
5DmkI nie jest to ruchu. O dziwo mojej zonie udawalo sie nieraz zrobic dynamiczne zdjecia naszej malej ta puszka, ale dla porownania 5DmkIII po prostu lapie ostrosc w ruchu bez problemu.
Jesli nie chcesz zbankrutowac to do ruchu/sportu kup cropa a do reszty 5DmkI :)
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
5DmkI nie jest to ruchu. O dziwo mojej zonie udawalo sie nieraz zrobic dynamiczne zdjecia naszej malej ta puszka, ale dla porownania 5DmkIII po prostu lapie ostrosc w ruchu bez problemu.
Jak sie nie potrafi to nie ma zdjęć :P
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Jak sie nie potrafi to nie ma zdjęć :P
Kupiłem 5D z przebiegiem 18 tyś za 2.200 koleś dodał gripa .Mam nadzieje że pociągnie do 40 tyś czyli 3 lata ma przed sobą
--- Kolejny post ---
Kupiłem 5D z przebiegiem 18 tyś za 2.200 koleś dodał gripa .Mam nadzieje że pociągnie do 40 tyś czyli 3 lata ma przed sobą
będziesz zadowolony, ale czeka Cię masa płaczu przy pracy z AFem i pomyłkami ze zbyt płytkim GO :D
Ludzie wesela starymi piątkami robili, a Wy płaczecie. Wiadomo - AF nie jest najlepszy, ale nie ma co dramatyzować. Trzeba się go nauczyć.
--- Kolejny post ---
Ludzie wesela starymi piątkami robili, a Wy płaczecie. Wiadomo - AF nie jest najlepszy, ale nie ma co dramatyzować. Trzeba się go nauczyć.