Możesz rozwinąć ?
PS. Już widzę o co chodzi. Porównywałem już wcześniej z 200L i na 100% nie było takiej różnicy. Minimalnie węższy obraz dawała 200L, ale nie była to taka różnica jak tutaj. Jutro wrzucę foty.
Wersja do druku
Moze to dlatego, ze ostrzyli na plansze, ktora byla w bliskiej odleglosci?
Tak czy inaczej troche nie fajnie bo juz nawet te 200mm na FF czesto okazuja sie przykrótkie.
No z drugiej strony na 24 mm była duża róznica między 24-105L a 24-70L i jakoś nikt nie płakał, że ten drugi jest wyraznie mniej szeroki...
Sprawdziłem, różnica między 200L/2.8 a Tamronem jest znikoma. Kotś się nie popisał, bo widocznie porównywał to przy zdjęciach z bliska, gdzie wyniki mogą być różne w zależności od konstrukcji obiektywu.
A z bliska nie chcialo Ci sie sprawdzic? Tak zeby juz postawic kropke nad "i" i uniknac niedomowien?
A tak BTW... winieta jednak pokazna...
PS. Jak bys mogl/chcial to sprawdz jeszcze jak sie ma ogolna jasnosc zdjecia do danych parametrow naswietlania. Bo przykladowo 17-40 przy niby tych samych parametrach produkuje mi znacznie jasniejsze fotki niz np. 28-75.
Jakąś dziwną wersję 200mm masz (exif) ;)
TAMRON SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD A009¿àÊ
EF200mm f/2.8L USMF/2.8 Di VC USD A009¿àÊ (stabilizacja podwójny napęd ultra dźwiękowy, to to musi być szkło :D)
Widocznie moja przeglądarka źle odczytuje exif z C 200mm L MK I ;)
Lecz HEXedytor mówi co innego :
A co pokazuje na oryginalnym pliku ? www.kubacichocki.pl/koszyk/DU7C9157.JPG