Eee tam... nigdzie w hurtowniach nie ma 20D bo sie przeliczyli z mocami przerobowymi i nie nadazaja z produkcja... takie jest zapotrzebowanie ;-) :lol:
Wersja do druku
Eee tam... nigdzie w hurtowniach nie ma 20D bo sie przeliczyli z mocami przerobowymi i nie nadazaja z produkcja... takie jest zapotrzebowanie ;-) :lol:
niestety wycofali gdyz nie moga sobie poradzic z usunieciem bledow jakie wystepuja w 20D ...
ma juz swoje 20D i raz mi sie zawiesil od nowosci na starym oprogramowaniu natomiast kiedy je uaktualnilem to niezdazylo mi sie to ani razu, uaktualnienie trwalo okolo 1 min
A moim zdaniem (po wielu przemyśleniach i szperaniach w necie) gadka w stylu “canon wycofał aparaty bo mają coś nie tak” obowiązuje tylko w naszym kraju...
Prześledziłem całe mnóstwo różnych grup dyskusyjnych oraz na różnych forach nie było wzmianki, że canon wycofał aparaty - coś takiego odbiło by się echem na cały świat. :shock:
A tu co? Można cały czas przeczytać na zagranicznych forach, że właśnie kupił, dostał aparat i wszystko jest ok. 8)
Kontaktowałem się z wieloma niemieckimi sklepami i zawsze jest ta sama odpowiedz, że aktualnie nie ma aparatów i czekają na dostawę. A to co mieli rozeszło się jak ciepłe bułeczki.
Moim zdaniem prawda jest taka że 20D obecnie jest najbardziej poszukiwanym aparatem i pierwsza partia już w większości Europy się rozpłynęła i trzeba poczekać na drugą... :(
Dzisiaj rano dostałem odpowiedz, że jeden z większych sklepów internetowych w Niemczech ma dostać aparaty jutro – poczekamy zobaczymy...
Ps. Oczywiście niektóre osoby miały problemy z D20 na początku, ale jeszcze nie przeczytałem nigdzie, aby po uaktualnieniu softu dalej było by coś nie tak.
czemu tak wiele osób używa nazwy D20? Jeśli za jakiś czas Canon wyda aparat EOS 30D to czy będziesz przekręcać i mówić, że nowy model to D30?
Mylić się ludzka rzecz, a Canon sam zabagnił sprawę wprowadzając modele: D30=>D60=>10DCytat:
Zamieszczone przez dzi
Ups sorki w (Ps.) rzeczywiście pomyliłem nazwę, ale czy to takie ważne, aby się nad tym aż tak zastanawiać i zmieniać wątek dyskusji ... :roll:
Po pierwsze :
20d NIE BYŁO w hutrowniach prawie miesiąc, ani w Niemczech, ani w Holandii, ani w Belgii... Pojawiają się już pierwsze partie "poprawionego" towaru (nie wiem, czy poza nowym firmware coś jeszzce wchodziło w grę) ale do któregośtam listopada obowiązuje zakaz sprzedaży (tak, jak miało to miejsce przed premierą - aparaty były w hurtowni, ale nie można było ich kupić). Wtedy chodziło o premierę, teraz nie wiem, o co, może Canon nie chce bałaganu i czeka, aż wszystkie hurtownie będą miały szansę ruszyć ze sprzedażą w tym samym czasie.
Po drugie:
Mam d70 :lol: Pod nieobecność 20d i przy chwilowym wstręcie do 300d kupiłem sobie taką zabawkę. Nawet niezła :))))) Szybki i duuuużo dokładniejszy AF , szybszy ogólnie, lepsze szkło w kicie, profi wygląd i dużo ostrzejsce foty (mniej zmiękcza filtr na martycy). No tylko kolorystyka inna i ISO 100 nie ma :)
ZZZDRRRRADA....
miałem go w ręku, przy tej ostrości ISO 100 nie jest konieczne, różnica z ISO 200 niewielka a zapas ostrości pozwala cyfrowo potem doprowadzić zdjęcie do tego samego wyglądu, poza tym, na odbitce lub w wymiarach 800x533 różnicy i tak nie zobaczyszCytat:
Zamieszczone przez Cichy
wiele "problemów" cyfrówek bierze się stąd, że powiększamy te pixele na max i doszukujemy się niuansów, których w analogu dostrzec niesposób...