Odp: Canon 5D Mark III - subiektywnie oczami użytkowników
Cytat:
Zamieszczone przez
ultimator
5D MK III jest świetne, jak prezentujemy na nim zdjęcia 800px max (po zmiejszeniu i wyostrzeniu). Dlaczego? Dlatego, że AF jest niecelny jak diabli. Kupiłem 5D MK III nówkę w dużej nadziei po przewertowaniu chyba całego forum na ten temat + nówkę 85mm 1.2 L II no i od momentu zakupu nie byłem zadowolony z AF. Niecelny tak, że nie byłem w stanie tego ruszyć. Wcześniejszy Canon 1D MK4 nie miał tego defektu. 1Ds MK II też nie miał. Finalnie zamieniłem nówkę prawie 5D MK III na używany 1Ds MK III i problem mydlanego AF się skończył i jestem zadowolony. Nie fotografuję zresztą w ISO większym niż 1000-1250, zresztą, nawet na tych ISO porównanie obrazka 5D MK III do 1Ds MK III to jak kopanie leżącego.
Cholera prawie kupiłem to body znaczy 5 d mark iii a tu takie rzeczy z af.
Cytat:
Zamieszczone przez
DAN
Cholera prawie kupiłem to body znaczy 5 d mark iii a tu takie rzeczy z af.
Nie kupuj! 5d3 nie robi zdjec, matryce ma do bani i szumy od iso 200.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Nie kupuj! 5d3 nie robi zdjec, matryce ma do bani i szumy od iso 200.
Matryca jest ok , iso 6400 super ale co z tym af tyle punktów krzyżowych ze każdy nikoniarz robi się czerwony z zazdrości a tu taka sytuacja :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
DAN
Matryca jest ok , iso 6400 super ale co z tym af tyle punktów krzyżowych ze każdy nikoniarz robi się czerwony z zazdrości a tu taka sytuacja :roll:
Do niedawna tylko lepszy AF w C mial 1DX.
Masa ludzi uzywa tej "zabawki" i nie narzeka.
Jak 5d mk III nie da się robić zdjęć to moje 6d muszę chyba w ogóle wyrzucić z 11 polami i jednym krzyżowym i zapomnieć o fotografii albo kupić bezlusterkowca :-)oj bieda
Cytat:
Zamieszczone przez
PRZEMOLO79
Jak 5d mk III nie da się robić zdjęć to moje 6d muszę chyba w ogóle wyrzucić z 11 polami i jednym krzyżowym i zapomnieć o fotografii albo kupić bezlusterkowca :-)oj bieda
Tylko 1dx2, jak inaczej mamy robic zdjecia? Oczywiscie trzaskamy w jpeg, kto by sie bawil rawami ;)
RAWy tylko dla bogatych, tylko miejsce na karcie zajmują a karty jak wiadomo tez kosztują
No i karta, najlepiej micro sd w adapterze (cf to micro sd - raz sie zyje).
oczywiście, można ja wymiennie stosować w telefonie
Gorzej jak ktos ma ifuna, bo tam nie ma kart O.o
Ten grip C to jakas porazka, odkleila mi sie naklejka z numerem seryjnym. Jak tu zyc!