Nie wiem kto tak robi może fotograf rodzinny bo zatrudnionego za kasę fotografa to ja jakoś w tym nie widzę. To tak jakby Spielberg po całym dniu zdjęciowym puszczał prosto z kamery to co zrobił publice zgromadzonej na planie.
Wersja do druku
a ja właśnie widziałem.. 2 lata temu na ślubie mojego kuzyna... było małżeństwo fotografów i po kościele, kiedy już wszystko na sali "ruszyło" i podano kotleta, pani rozstawiła rzutnik z lapkiem i na jednej ze ścian leciały fotki praktycznie w pętli przez całe wesele. zdjęcia były tylko z body tej pani.
prędzej fotograf rodzinny będzie bawił się w "zabawę" niż w zabawę z rzutnikami, a za kasę... heh..
to, że nie widziałem Yeti nie znaczy, że nie istnieje.
.
Imho mocno amatorskie zachowanie.
a co ma profesjonalizm czy amatorstwo do chęci pokazania owoców swojej pracy jeśli się ich nikt nie wstydzi? bo pewnie profesjonalistę charakteryzuje wielka tajemnica, siedzenie w domu i obróbka zdjęć, a później "...oferuję 100 zdjęć do albumu oraz 250 w wysokiej rozdzielczości na DVD..." bo resztę wstyd pokazać?
dla wszystkich to było bardzo sympatyczne i każdy mógł zobaczyć jak to wyglądało z bliska i w szczegółach. poza tym każdy amator może sobie pozwolić na robienie fotek i zestaw lapek + rzutnik.. błagam.
.
chyba nie załapałem, ale spoko... nie twierdzę, że każdy profesjonalista ma nosić wagon sprzętu i wyświetlać, tak? podałem tylko przykład wykorzystania JPG, tak? ktoś to zakwestionował podając argument? nie. podałem argument, tak? jest to dogmat? nie. poza tym napisałem, że zdjęcia leciały zrobione z jednej puszki, czyli Pani Asi (czyt. żony/asystentki).
to tak jakbym powiedział, że 3000 zdjęć robi amator bo wali co popadnie a 500-800 profesjonalista, bo jest tak zaje**ty, że wyczuje ułamek i nie robi poprawek.
.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
no chyba, że chodzi Ci o to, że młodzi nie mieli na to wpływu - owszem mieli i uznali to za coś sympatycznego - taka niespodzianka dla gości.
.
No i jak zwykle spiecia :D hehehe niech chlopak wezmie tyle kart ile ma i sam sprawdzi ile mu potrzeba GB na biezaco i tyle.