Do Auwo, ew. Muflona - głośny jest ten Raptor?
Wersja do druku
Do Auwo, ew. Muflona - głośny jest ten Raptor?
Trochę popierduje, ale znośnie.Cytat:
Zamieszczone przez Mikołaj
Jedna i druga śmiga. Wszystko na dystrybucyjnym jądrze Fedory (z updates, aktualnie 2.6.14-1.1644_FC4smp). Nvidia na forcedeth, Marvell na sk98lin. Używam nvidii, bo zgłasza się pierwsza (eth0) ;-), ale druga działała w testach równie dobrze.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Alsa intel8x0 + ac97. Surround nie sprawdzałem, bo tak czy tak jak przyjdzie co do czego, będę chciał dorwać jakieś starsze SBLive (zależy mi na hw mixing).Cytat:
Jak wyżej. To co musiałem dodać do opcji jądra to 'notsc clock=pmtmr', żeby uniknąć problemów z czasem w SMP.Cytat:
Ja akurat w domowym sprzęcie Raptora nie mam (nie jest mi potrzebny, to co robię w 99% mieści się w RAM), ale z tego co kojarzę, to różnica jest, ale niewielka. W moim subiektywnym odczuciu, w porównaniu ze zwykłymi dyskami on tak trochę... kurde, ciężko znaleźć słowo.. powiedziałbym, że "piszczy". Ale to naprawdę nieważne, przecież tego się nie kupuje do pracy w Wordzie, ale na workstację, która ma być koniem roboczym.Cytat:
Zamieszczone przez Mikolaj
Nie do końca zrozumiałem. Masz dwie sieciówki? Czy oba drivery działają?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
A ja nawet mam, ale mam tylko 3 gniazda PCI na płycie i to za mało... Chwilowo mam jedno wolne, bo wywaliłem jeden napęd dvd...Cytat:
Alsa intel8x0 + ac97. Surround nie sprawdzałem, bo tak czy tak jak przyjdzie co do czego, będę chciał dorwać jakieś starsze SBLive (zależy mi na hw mixing).
Tego problemu szczęśliwie nie mam :pCytat:
Jak wyżej. To co musiałem dodać do opcji jądra to 'notsc clock=pmtmr', żeby uniknąć problemów z czasem w SMP.
A8N Premium ma dwie sieciówkiCytat:
Hmm. To dziwne. Wygląda na to, że mam tą Marvelową tylko, i że powinna chodzić na sk98lin, ale ten sterownik jakiś wredny: nic nie pisze. Ładuje się i nie zgłasza żadnego interfejsu, nic o zasobach, nic a nic.Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Forcedeth za to pisze o sobie sporo:
Ale nie widziało połączenia jak ostatnio testowałem. Chwilowo nie mam drugiego kompa, żeby sprawdzić porządnie (a zbyt głupi jestem, zebym wiedział, czy łącząc dwie sieciówki w tym samym powinienem dostać jakiś rezultat pozytywny, czy nie :> ), w każdym razie, lampki się nie świecą...Kod:forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.35.
ACPI: PCI Interrupt Link [APCH] enabled at IRQ 20
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0a.0[A] -> Link [APCH] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 66
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0a.0 to 64
eth1: forcedeth.c: subsystem: 01043:8141 bound to 0000:00:0a.0
eth1: no link during initialization.
22s. - PS CS2 na Pentium D 3.0, 2GB (dual 667Mhz), intel i955x.|
Eeee moment, eth1? To znaczy że masz dwie karty, ale tylko jedną dziurę w płycie? :) Może był dołączony jakiś śledź z gniazdem?Cytat:
K8N4-E - ma jedna sieciowkę
Druga jest na PCI. Taka średniowieczna na koncentryku :> Na płycie widzi jedną tylko.Cytat:
Zamieszczone przez muflon