zastanawiam sie ktora teraz najlepiej brac? 460 II wychodzi najtaniej przy czym jest najmocniejsza..
czegos waznego moze mi w niej brakowac>? ( nie liczac znaczka canona :P )
Wersja do druku
zastanawiam sie ktora teraz najlepiej brac? 460 II wychodzi najtaniej przy czym jest najmocniejsza..
czegos waznego moze mi w niej brakowac>? ( nie liczac znaczka canona :P )
Jeśli potrzebne Ci tylko światło, raczej niewiele. YN-560 jest lepiej wykonana, ma porzadniejszą klapkę zamykania baterii, tą samą moc i piska po naładowaniu. To jedyne rzeczy, których moze Ci brakować w YN460II. Jeśli jednak światło jest jedynym priorytetem to za 2xYN560 masz 3xYN460II, mniej więcej...
Jak wyglada zamowienie z ebaya YN? Chodzi mi dokladnie o model yn 460II
http://cgi.ebay.com/Speedlite-Flash-...item43a7964aad
Hi...
Zwróć uwagę na koszty wysyłki czy uwzględniają cały świat (ewentualnie Polskę osobno), oraz czy sprzedawca wysyła oznakowane jako Gift (chińczycy piszą Prezent :). Jak zostawi CN22 niewypełnione to mur beton masz cło i VAT (około 25% wartości przesyłki). Ale i tak się opłaca :D
Pozdrawiam...
ja zamawiałem tutaj:
http://myworld.ebay.com/foto4easy/
i tak jak wcześniej pisałem wszystko było OK, a przesyłka przyszła właśnie jako GIFT.
Ja testowałem fotocele YN460II i 468 na maksymalnym zasięgu 5-6 metrów. Działa bardzo dobrze.
Kilka razy sprawdzałem przy "nie bezpośrednim błysku w fotocele (odbicie od białych ścian)" i na tych samych odległościach również zadziałało. Nie miałem możliwości przetestować na większe odległości a tak w ogóle to robię przez RF602.
Cześć.
Potrzebuję pomocy. Przeczytałem ten wątek kilka tygodni temu od deski do deski (i kilka innych), przeczytałem porównania, recenzje, zestawienia itp, problem w tym, że wcięło mi gdzieś notatki, a już miałem wybrane 2 lampy i szczerze mówiąc nie chce mi sie przedzierać przez to jeszcze raz. Pewnie będziecie wiedzieli o którą mi chodzi więc proszę napiszcie bo chciałem zamówić, a nie pamiętam co to było... Chodzi mi o nazwę modelu YN który: nie ma TTL, ma moc taką jak YN560 i jest od niej o ok 1/3 tańszy i w sumie jedyny powód żeby kupować zamiast niej YN560 (do strobingu) to to, że do tej droższej pasują gadgety od oryginału canona.
Kojarzy mi się, że kosztowała ~120 pln (ebay) ale w tej cenie jest tylko YN460, a z tego co pamiętam to YN460II jest od niej mocniejsza (?) ... Wszystko mi się pokręciło :/