[Loome] Pierwsze ślubne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loome
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1008

[Loome] Pierwsze ślubne

Bede tu wrzucal zarówno zdjecia, które lubie, jak i te co do których mam wątpliwości i z chęcią usłyszałbym od bardziej doświadczonych kolegów jak je poprawić.. no to:

0.

1.

2.

3.

4.
  • Ołówek

Pierwsze możnaby wyprostować. Trzecie moim zdaniem chyba najlepsze. Na czwartym ostrość jakoś podejrzanie ustawiona.

Komentarz

• daviddark
      Bywalec
      • 2009
      • 180

Nr.3 bardzo dobry.
      Na nr.4 to raczej poruszenie niż ostrość gdzieś indziej
      5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
      (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
      Blog
      portfolio

Komentarz

• Loome
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1008

Podejrzanie?

edit: rzeczywiscie jest troche miekko. moja reka jest jeszcze niepewna, co jest dla mnie duzym utrudnieniem. zdarza sie ze dobre ujecie mam poruszone, to uwazam jeszcze za akceptowalne, zwlaszcza ze kadr i chwila na 4 mi sie podoba

obiektyw: 17-85 IS
        Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.

Komentarz

• daviddark
          Bywalec
          • 2009
          • 180

Zdarza się wiadomo - dlatego mnie generalnie to nie przeszkadza. Jest jak najbardziej akceptowalne. pozdrawiam
          5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
          (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
          Blog
          portfolio

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Technicznie ok, rozumiem że to tylko fragmenty, ale to co pokazałeś jest bardzo spokojne, nie widać tej bieganiny i emocji jakie zazwyczaj towarzyszom przygotowaniom, pokażesz coś takiego? Chętnie zobaczył bym też coś szerszego. Na 3 za młodą jest zdjęcie w ramce, jeżeli to narzeczony to może fajniej by było tam złapać ostrość, ale to takie gdybanie po fakcie. Dawaj więcej.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

hmm może po prostu na tyle dobrze znałem młodych, że wiedziałem, że będą woleć coś tradycyjnego bez ekstrawagancji.
              ale masz racje, reporterskie ukazywanie ruchu trzeba w sobie wyrobic, najbardziej dynamiczne z przygotowań wrzucam tu:

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Moim zdaniem powinieneś popracować nad obróbką koloru.
                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Loome
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1008

zwłaszcza nr 5, nie?
                  kamerzysta halogeny miał włączone, totalnie nie wiedziałem jak sie pozbyć przebarwień na skórze. ciagle szukam jakichś rozwiązań co do obróbki koloru, ale ani sam nic nie wykombinowałem, ani tutoriali nie znalazłem.
                  być może warto zainwestować w jakiś kurs, ale który?

Komentarz

• tombas
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2194

Dla Ciebie dobrze, że jest "moda" na zdjęcia BW, bo jak wchodzisz w kolor to jest niestety źle, 9 do zaakceptowania, ale 6 i 10 nie bardzo, i chyba trochę za dużo lampy.
                    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Loome
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1008

jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Zamieszczone przez Loome Zobacz wpis
                        być może warto zainwestować w jakiś kurs, ale który?
                        Jak chcesz się za to brać na poważnie to warto, odpowiedz sobie na pytanie których prowadzących zdjęcia bardziej Ci się podobają i tam wal.

Komentarz

• tombas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2194

Zamieszczone przez Loome Zobacz wpis
                          jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..
                          u mnie (może to mój monitor ) jest czerwono/różowo aż oczy bolą patrzec, i uwierz, nie mówie tego złośliwie.
                          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Loome
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1008

ważny jest jeszcze program kursu. a w zasadzie kursy na które trafiałem robią prowadzący, których zdjecia są dobre. powiem Ci szczerze, że to co widze w Twojej galerii jest dobrą reklamą pewnego kursu..
                            ale widać też, że eksperymentujesz i sporo w tym też już Twojej ręki. dużo obróbki było u K?

edit: tombas, jakbyś znalazł chwilę, mógłbyś na szybko poprawić kolorki i podesłać foto w Twoim wykonaniu? ciekaw jestem czy kwestia starego lcd, czy obróbki, czy jedno i drugie.
                            nie powiem, lekko różowo miało być, ale Ty mowisz ze jest przesada. teraz nie wiem czy to jakis blad w tym co widzimy, czy mojego założenia i przesadzonej obróbki
                            Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.

Komentarz

• Loome
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1008

11.

Komentarz

Pracuję...
                              X