W!
Temat prosty, w rozsadnej cenie tylko -> Canon Pixma IP5200.
Zdrowko
Wersja do druku
W!
Temat prosty, w rozsadnej cenie tylko -> Canon Pixma IP5200.
Zdrowko
Znajomi zdecydowali się jednak na drukarkę termosublimacyjną CANON SELPHY CP510. W sumie nie wiem czy dobra czy nie - ale taka im się podoba :mrgreen: i niech tak zostanie :D
Chyba to dobry wybór... zwłaszcza że plug & print :)
A700 RAWów nie robi więc nie ma problemu... robiłem testowe wydruki z 20D i jakość tego maleństwa jest całkiem, całkiem...
W!
A ja ma nie najlepsze doswiadczenia z tymi selphy ;/
Milaem kilku kklientow ktorzy non stop przynosili do serwisu po zrobieniu ilus tam zdjec. Bywa, kazdy pod siebie kupuje sprzet.
Rzecz gustu i marketingu.
Zdrowko
Dokładnie :-D Drukarka będzie służyć do drukowania zwykłych fot - pewnie prosto z aparatu. Amen.Cytat:
Zamieszczone przez Jerry99
Aha, ktoś ma namiar na tani papier do tego? Na allegro jakoś mało tego.
witam!
kupiłem niedawno drukarke canon pixma 4300
mam problem z drukowaniem zdjec na papierze foto poprostu atrament rozlewa sie na wszystkie strony i zdjecie jest zalane zas na zwykłym papierze fotki sa ok tylko widac od razu ze to nieodpowiedni papier
czy ktos moze mi doradzic co mam zrobic:-(
co to z papier foto ? jeśli to nie oryginalny canon zakup najlepiej taki, lub inny jeśli musisz....
jesli nie pomoże to prawdopodobnie uszkodzona ... pozdrowienia
to nie był papier canona lecz papier hp ktory kolega dostał wraz z drukarka dał mi jeden arkusz do przetestowania i zawiodłem sie strasznie atrament cieknie z fotki nawet po 2 godzinach w ogole nie wysycha :(
Zmień papier! Mam PIXMA 4000 i raz też coś podobnego przerabiałem na papierze Konica (nawet nie wiem, skąd wziąłem to cudo:lol: ). Po prostu atrament się na nim rozlał - i tyle. Na pierwszy rzut oka papier ten był dużo bardziej błyszczący niż inne fotograficzne, ale było napisane, że do drukarek atramentowych. Normalnie drukuję na papierze Emtec i nie ma żadnych problemów. Jeszcze lepsze efekty na oryginalnym papierze Canon, ale jest sporo droższy i trudniej dostępny.
ok dzieki za rade teraz pozostaje mi tylko zdobyc przynajmniej jeden arkusz co prawda mam dostep do papieru ale całymi paczkami za 50 zł 20 (papier canon) arkuszy A4 a chiałbym wytestowac i wybrac najbardziej optymalny i w miare tani papier
pozdrawiam