2 zdjecie po prostu swietne ;) gratuluje pomyslu ;)
Wersja do druku
2 zdjecie po prostu swietne ;) gratuluje pomyslu ;)
co szopowane :D?? Zrobiłem tylko BW w pierwszym zdjęciu i lekki crop bo za duzo miejsca było z lewej strony fotkiCytat:
Zamieszczone przez bebop
Dwójeczka ładnie skomponowana.
4 - wg mnie za krotka ogniskowa.
2 najfajniejsze... rok temu probowalem wymyslec jakies fajne zdjecie na sniegu no i nic mi nie wyszlo - gratuluje pomyslu :)
widzisz Venio, tak jak gadalem ;) :mrgreen: 1 oraz 2 konkret ! 3 i 4 tak jak Vitez zauwazyl - za krotko i mimo ze robiles wszystko na 50 tce to roznica polega na tym ze przy jedynce musiales byc troche dalej od modelki, a przy zdjecu 3 i 4 stales troszeczke za blisko, przez to delikatnie widac dystorsje ;) pozdro
tak jak przedmówcy 1 i 2 rulezz
thorin wlasnie nie :/ zdjęcie numer 1 jest w ogole bez cropa. Tak jak 3 i 4. Wiec nawet blizej stałem. Kurna a myślałem ze kupując 50 juz bede miał idealne szkiełko portretowe :/ ale moze z drugiej strony moze sie wam wydawac ze zła ogniskowa... bo poprostu marta ma taki NOSek ;) hehe no ale coz... na 80mm f/1.2 mnie nie stac :D
poprawiłem pierwszą fotke. Poniewaz duzo osob mówiło mi o kompletnym braku źrenic dopiero teraz to zauwazyłem. Stało sie tak poniewaz gdy zmieniam zdjęcie na BW to 'bawie' sie krzywymi by wydobyc jak największy kontrast i przez to, ciemne juz i tak wystarczająco oczy, zrobiły sie czarne, a wiec wyodrębniłem je by nie zmieniac w nich kontrastu a tylko wyciąc kolory. Starałem sie by oczy wyglądały tak samo w BW jak w kolorze. Mysle ze sie udało :)
2 jest swietne! gratuluje!
Widze ze coraz większej ilosci osob sie podoba zdjęcie #2 wiec zdecydowałem ze pośle je na konkurs fotokuriera :) temat "ślady".
Kurcze nie chciałem dawać nic tak pospolitego jak ślady na śniegu ale termin nadsyłania upływa 5 lutego wiec nie zdązyłbym wykonac zdjęcia ktore sobie zaplanowałem na ten temat. No coz... moze innym razem :)
pozdrawiam i dziękuje za komentarze