obiecuję
cześć, pa:)
Wersja do druku
obiecuję
cześć, pa:)
Eno, eno...ja tam mam trochę wolnego czasu, to chcialbym się jeszcze pobawić :E
Dajcie człowiekowi zaznać jeszcze trochę humoru :>
W każdym razie zaczynamy:
1. Porównywanie fot.
a) Hmm...nie mam zielonego pojęcia, tak jak nie ma zielonego pojęcia każdy oglądający, co tak naprawdę uczyniono ze zdjęciami. Jaka była ich droga aparat->zdjęcie na forum.
b) Porównywanie fot tak naprawdę ma jakikolwiek sens, gdy...wiemy co się działo w pkt.a) i mamy jakiś monitor, który wykracza swoimi możliwościami poza to, co zazwyczaj na biurkach stoi.
Bo tak naprawdę, to niestety każdy z nas te foty widzi inaczej.
c) Jak już wielokrotnie np. ja pisałem, można w sieci znaleźć zdjęcia udowadniające wszystko, co tylko chcemy udowodnić.
2. Cyt. "WSZYSTKIEMU WINIEN JEST NIKON bo zrobił ładniejsze foty".
Od samego początku fotografii to zazwyczaj ludzki czynnik uznaje się za decydujący. Innymi słowy, podobno to fotografujący robi foty.
Ba, niektórzy są tacy genialni, że nawet np. Olympusa używają z powodzeniem. Nie mówiąc już o tym Canonie, czy innym Pentaxie...
3. Jeżeli rzeczywiście Nikon "robi" lepsze foty, to nie rozumiem tego całego dziamgania. Proszę się wybrać do sklepu, nakupić Nikkorów i Nikonów i cieszyć się z lepszych fot.
Ewentualnie podrażnić tubylców swoimi zdjęciami z podpisem "patrzcie jakie fajne, fajne bo z Nikona".
Będzie wspaniały powód do kolejnego przekomarzania się, do kolejnego bicia piany. Choć mniej będzie powodów do narzekania.
4. Jak na razie jest to epopeja osoby, która najprawdopodobniej nie ma w ogóle jakiegokolwiek aparatu. Więc o czym my tu mówimy? Czego można w takim przypadku być pewnym?
Broni się...czego? Racji przeczytanych w internecie? A które są lepsze, a które są gorsze?
Z mała dedykacją od tego od mózgu, czyli ode mnie:
– Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ją mamy!
– Jedna jest racja, lecz ona jest przy nas!
– Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!
Jednocześnie proszę o nieopuszczanie forum. Zabawy nigdy nie jest za dużo.
EDIT:
Tak dla podniecenia...ognia pod dyskusją :E, taki oto wąteczek. Świeżyzna, prosto z forum:
Człowiek po 25 latach z Nikonem chce przejść na...Canona. Oj, jaki głuptasek, nie czytał tego wątku chyba :P
http://canon-board.info/showthread.php?t=51471