juz tylko sigma 24 f1.8 i cabon 50 f1.8 :)
Wersja do druku
juz tylko sigma 24 f1.8 i cabon 50 f1.8 :)
24-70L zamiennie z 16-35L
50/1.8, 70-200/4, 19-35/3.5-4.5, 28-80/3.5-5.6 - dokładnie w takiej kolejności ich używam...
głównie 135L, który bardzo niechętnie zdejmuję z 20tki. dużo 50/1_4 i 17-40L, który teraz wspomogę*24-105L. 50tka zarabia na inne obiektywy, chociaż 135L też już parę groszy ze swojego kosztu wycofało. sigma 105 macro wyszła, bo pół roku nie zrobiłem nią praktycznie żadnego zdjęcia. w tej chwili pół na pół jeżeli chodzi o relację stałki/zoomy. co się*za jakiś czas zmieni, bo reszta moich planów to stałki :-)
Mój podstawowy obiektyw to zdecydowanie Canon 24/2.8. Kupiłem go w sumie przypadkiem na giełdzie w Stodole jakieś 2 lata temu. Przypadkiem, bo poszedłem kupić coś zupełnie innego, ale natknąłem się na gościa który chodził z tym szkłem wśród stoisk i pytał czy ktoś chce kupić. Cena była 600zł bowiem obiektyw był już używany ładnych parę latek. Coż, do tej pory działa bez zarzutu i jest moim najtrafniejszym i jednocześnie najtańszym zakupem foto...
A widiales na pokazach moze wiatrakowca jednomiejscowego , jesli juz jestes na takich pkazach we sie zapytaj ile cos takiego kosztujeCytat:
Zamieszczone przez muflon
Ja nie bede oryginalny ... zamiennie EF-S 18-55 i 50/1.8 i chyba tak jeszcze troche zostanie bo dobre szerokie katy do canona sa masakrujace cenowo.
Nie, wiatrakowca to na żywo chyba jeszcze w życiu nie widziałem.. Przejedź się za dwa lata na le Bourget, na pewno coś znajdziesz :-)Cytat:
Zamieszczone przez Krakers
(jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal na PM, bez ciągnięcia OT)
Mój podstawowy lens to Canon EF 28-135 IS. Jest super uniwersalny, a wieczorkiem i IS się przydaje... ;)
Kiedy idę zwiedzać jakies wyższe miasto zamieniam na KITa, a do widoczków używam EF 24 2.8...
24-85 USM [bo szybki cichy i co najważniejsze szeroki /do analoga/]