Jakby Nikona nie bylo, to musialbys go chyba sam zalozyc :lol: :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez sven
Wersja do druku
Jakby Nikona nie bylo, to musialbys go chyba sam zalozyc :lol: :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez sven
Nikon odpadl juz przy 20D, to byl duzy blad z jego strony. Jego jedyna szansa to D200 lepsze od D20 w podobnej cenie, ale w to nie bardzo wierze (w te cene). Ale trzymam kciuki, bo bez konkurencji to pewnie i Canon spocznie na laurach...Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Natomiast przy 5D juz trudno mowic o odpadnieciu: przecietna puszka z FF za koszmarne pieniadze - na razie zaden powod do bolu glowy dla managerow Nikona.
ech... myslisz swoimi marzeniami, nie potrzebami rynku. 5D bedzie schodzil jak cieple buleczki bo jest na niego ogromne zapotrzebowanie na rynku. czy Ci sie to podoba czy nie. niech sobie bedzie sredni korpus. jest FF i jest 12 Mpix. chleb zostal rozrzucony, teraz narod bedzie mial igrzyska :DCytat:
Zamieszczone przez pn_
za grube pieniadze, ktore Nikonowi przejda kolo nosa. i tym akurat beda sie martwic
Nie sadze. Nie przy tych parametrach za te cene. Dla prof. jednak za slaby, dla ambitnych amatorow za drogi. Owszem, paru kasiastych kupi, zeby sie lepiej poczuc, ale od tego, do cieplych buleczek droga daleka...Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
20D to bylo to. Strzal w dziesiatke. Ale 5D? Obym sie mylil...
Ale co Ci tak wiecej potrzeba ponad to co ma 20'stka? To taka 20'stka z FF... Bedzie takim samym strzalem w dziesiatke jak 20'stka... Jeszcze jak bedzie szla po 2999 po jakims czasie to juz napewno.
To ma robic zdjecia a nie miec wbudowane milion ******* jak komorka z ktorych nikt i tak na codzien nie korzysta.
Raczej potrzebami. G... mnie obchodzi ile C na tym zarobi, bo mam podejście czysto konsumenckie. A jako konsument uważam, że sprzęt za 15kpln nie powinien mieć amatorskiego AF-a, "metrowego" fitra AA wygładzającego wszystko, czy mi się to podoba czy nie (vide sample), pseudospota - bo chyba nie chcesz powiedzieć, że 3,5% to jest spot (już w 1ds jest za dużo bo 2,4%). FF? 12mpix? oczywiście, ale to nie jest praktyczny postęp vs 20D. Jedyne co do mnie przemawia to jasny wizjer. Czyli za jasny wizjer, +4mpx i FF dopłacamy 9000kpln. Super interes!Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Moim zdaniem 5D wyglada na aparat udany i interesujacy, tylko CENA za to co oferuje jest moim zdaniem nierealistyczna. Nawet jak na Niemcy. Wlasnie czytam jak Canonierzy na niemieckim forum na nia psiocza (cene znaczy, nie puszke).Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
ja nie dostrzegam czego ta 5tka nie ma, co swiadczylo by o tym ze to przecietna puszka.. myslalem ze na puszke sklada sie puszka wlasciwa + matryca.. a nie wysublimowane wymagania
Kolego, swiat sie nie konczy na twoim podworku. Sa kraje, gdzie wieluCytat:
Zamieszczone przez pn_
ludzi stac na ten aparat, chociaz fotografia to tylko ich hobby. I uwierz mi,
aparat juz jest klasykiem.
Tak jest! Czacha dobrze pisze (oprocz tego ze napisal "reportarz"). Dac mu piwa! Nalezy sie cieszyc a nie marudzic bo jest full frame ponizej $4K, jest pewien przelom i jest nowy trend i krok we wlasciwym kierunku.
Zyczmy sobie teraz spadku cen, kolejnych upgradow i... Nikona D200. I wszyscy beda zadowoleni.
A z dalszym marudzeniem poczekajmy do pierwszych szczegolowych testow piatki.