-
#32 - dedykacja piękna:) Fotka też, z tymże ten krzaczor centralnie w kadrze zbytnio na sobie koncentruje uwagę. Ładnie uformowane "fale", miłe skrzenie śniegu, może warto (by było) pokusić się o jakiś bardziej oszczędny kadr, np. coś na kształt prawej 1/3, w pionie? Ot, dywagacje;)
#33 - lubię łagodną tonację zimowych scenerii, fajnie zaobserwowane sploty gałęzi szpaleru drzew. Coś w tym zdjęciu jest, a czegoś (mi) brakuje, może właśnie tego o czym wspomniał poprzednik, że obraz nie do końca wciąga widza wgłąb drogi- jako pochodna przyjemnych, małych kontrastów, może kwestia nieco innej perspektywy. Sam oceń. MZ, światła tu nie brakuje, jest swoisty klimat.
-
-
-
#34 naprawdę fajna, mimo że kompozycja taka najzwyklejsza to generalnie cacy
#36 już nie taka cacy ,)
-
37.
38.
39.
40.
dziekuje wszystkim za komentarze i zapraszam do ponownego komentowania
-
Początek serii...
Potem coraz gorzej, a ostatnie fotki po prostu marne. Banał, sztampa, takich zdjęć jest mnóstwo. Dlaczego nie próbujesz powiedzieć czegoś od siebie, a tylko kopiujesz widokówkowe wzory? Drzewo na tle zachodzącego słońca sytuuje się blisko "jeleni na rykowisku" (może wzmiankowane byłyby nawet ciekawsze).
-
-
41 - bardzo udane.
42 - również, ale dałbym główny temat ciut niżej kosztem ziemi, albo spróbowałbym też kadru poziomego.
43 - fajne.
Generalnie udane.
-
Ładne, lubię takie światło na zdjęciach.
-
Z 41-43 najbardziej podoba mi się #42, chociaż pierwszy plan trochę zbyt pusty. Może lepiej by było przesunąć drzewo i słońce trochę w prawo?
W #41 nie podoba mi się wygląd przepału -- te koła o ostrych krawędziach kolejno wysycanych składowych. Kontry dla mnie lepiej wyglądały w analogowych czasach, niż obecnie, na matrycach. Teraz można się ratować chyba tylko zmniejszeniem dziury, żeby powstała gwiazdka, która powoduje, że ten efekt aż tak nie razi.
#43: ładne niebo, ładna mgiełka, ale zdjęcie mnie nie porwało. Nie umiem niestety powiedzieć czego zabrakło.