Oddaję hołd po przebrnięciu przez artykuł :D
Proponuję EOT
Podsumowanie Topica : 350d warto, dozbierasz fajnych szkieł i wtedy wymienisz na "świeżą" puchę.
Wersja do druku
Oddaję hołd po przebrnięciu przez artykuł :D
Proponuję EOT
Podsumowanie Topica : 350d warto, dozbierasz fajnych szkieł i wtedy wymienisz na "świeżą" puchę.
Nie jeszcze nie Amen :)
Ja także planuje zakup lustra. I waham się pomiędzy właśnie 350D i 20D. I co według was będzie lepsze (pomijając ceny aparatów)??
Ceny nadal spadają!
http://www.allegro.pl/item404200806_...nimalnej_.html
... ale srebrny!:wink:
eee tam :)
srebrny od razu odpada i dodatkowo importowany z japoni (napis kiss na aparacie)
niedawno licytowałem zestaw 350d - zabrakło dobrego neta zebym wygrał aukcje - mój login aligato0 :(
http://allegro.pl/item394364321_cano...non_bg_e3.html
Wg mnie zależy tylko od cen. Jak poniżej 200-300zł to dołóż do 20, jak nie, to bierz 350. Ja tam już odszedłem od manii porównywania poszczególnych modeli, dla mnie jest tylko kilka grup : [300d-450d + 10d-30d], [40d], [5d], [jedynki]. Na pierwszą sobie pozwoliłem i dla mnie nie robiłoby dużej różnicy jakbym wziął coś innego z tej grupy, na 40d lub 5d zbieram aktualnie, a jedynki to po czterdziestce (wiek) :D
350d jest całkiem fajny i niezłe zdjęcia robi - ja sam posiadam i odradzam ze wzgledu na zdecydowanie zbyt mały i zbyt ciemny dla mnie wizjer
gdybym wiedzial co kupuje rok temu to bym sie zdecydowal albo na 300d albo na 20d (300d + zmienione oprogramowanie)
<offtop>
@aligator16 -przegrałeś boś **** (bez urazy) - licytowanie licytowaniem ale ja zawsze sie zabezpieczam jakimśtam snajperem aukcyjnym (zostawiam taki margines czasu ze jeszcze zdążę podbic cene recznie)</offtop>
poza tym trzymając się starej zasady to warto kupić aparat o model niższy/starszej generacji (czyt czyli np 300d/10d) zamiast nowszego a oszczędzone pieniądze władować w "szklarnie"
300 i 10 wyglądają już biednie :D
Ja tam wolal bym kupic nowke 350d lub uzywke ( z malym przebiegiem ) bo 300d to juz wiekszosc jest z wielkim przebiegiem ;) 350d jest tanim aparatem przeciez, na szkla jak ktos chce to duzo kasy zostanie