... i położyć się wcześnie, żeby następnego dnia wstać mocno przed świtem.
Naprawdę z radością wracam do Twojej galerii. Faktycznie masz chody na górze (czyt. talent).
Wersja do druku
... i położyć się wcześnie, żeby następnego dnia wstać mocno przed świtem.
Naprawdę z radością wracam do Twojej galerii. Faktycznie masz chody na górze (czyt. talent).
kurcze, człowiek ogląda i go ściska, a od ściskania to :arrow::shock: tak mu się robi.
suuper fotki
Trzeba przyznać, że pogoda nas w tym roku nie rozpieszczała... od połowy stycznia do końca marca było może kilka jako takich dni... generalnie - 3,5 miesiąca beznadziei dla fotografa krajobrazowego :) No ale wiosna przyszła pełną gębą i zostanie już, mam nadzieję, na dobre :)
Wczorajszy poranek był planowany na wyjazd w Pieniny ale jak się okazało Pienin nie było bo je gęste mgły zjadły hihi. No to trzeba było pojechać pod Tatry... i oto co tam zastałem:
1.
2.
3.
4. A nad Podhalem było takie zachmurzenie. Tu w roli głownej Kasprowy Wierch.
5.
6.
7.
9. A tu trochę klimatycznie.
Piękna seria. A co do zimy to faktycznie nie rozpieszczała
Naprawdę aż się wierzyć nie chce co do kontrastowości kolorów,Cytat:
....Dzięki za wskazówkę zdradzisz dokładnie jaki to filtr ?...
patrzyłem na Słowację na Twojej stronie śliczne !,
Napisałeś wyciąganie rawów mogę przyjechać ?
chętnie popatrzę:-D albo mój lightroom nie jest wyposażony w takie "wypasione" funkcje.
Ponawiam prośbę jaki dokładnie filtr masz założony na szkle ?
robotek - przepraszam Cię najmocniej, jakoś umknęło mi to pytanie :(
ja używam polara Marumi, mam jednego na 77mm i przez przejściówki używam go ze wszystkimi obiektywami.
Co do kolorów i kontrastów na ostatniej serii to przejrzystość powietrza była niesamowita... i były duże kontrasty a jednocześnie ładnie widoczne cienie na zboczach gór i nie przepalone miejsca... Rzadko się zdarzają takie warunki. Ale nie ukrywam, że w środku dnia takich nie trafisz - trzeba wstawać jednak w środku nocy :)
Kamil weź mnie kiedyś ze sobą:-D
chcę podpatrywać jak to robią mistrzowie...
Nooo to dokładnie taki sam jak mój :)Cytat:
Marumi, mam jednego na 77mm
mam go na "szerokim kącie" FX 2.8 24-70
No tak, poranne przejrzystości są dla mnie nie do
osiągnięcia :( za daleko mieszkam trza by nocować.
Ale idzie lato to może się skusze .
Dzięki za odpowiedź
swietne klimaty , bede czesciej tu zagladal :)
Zaglądając do Twojej galerii liczę zawsze na kawał dobrej fotografii - no i nigdy się nie zawodzę. Ładna seria.