Czynnikiem X mogą być kartridże i jakość ich wykonania.
Wersja do druku
Czynnikiem X mogą być kartridże i jakość ich wykonania.
Czy Epson planuje może coś takiego jak model L800, tylko że formatu A3+?
Dość już mam problemów z Epsonem 1400 i Cissem z allegro, który wcale tak mało nie kosztował... Jutro drukarka jedzie do serwisu... Mógłbym drukować na oryginalnych tuszach, ale wiem, że pewnych zdjęć bym nie wydrukował, bo po prostu "szkoda tuszu". Z drugiej strony chyba niestety nie ma dobrych rozwiązań pośrednich w tym temacie.
Czy jest szansa na znalezienie czegoś sensownego do 500 zł (wielofunkcyjność mile widziana ale nie konieczna) ?
Zastosowanie:
Nadruki na CD (głównie)
Dokumenty
Czasem jakieś zdjęcie.
Drukarka (o ile się znajdzie) będzie eksploatowana na na ori tuszach i papierze.
Rozważając takie rozwiązanie, również najbardziej obawiałem się jakości kartridży.
Jednak, o ile się nie mylę, to zaawansowanie technologiczne takiego pojemnika d**y nie urywa,
więc nawet średnio ogarnięty chinol powinien dać radę.
Niby tak ale wystarczy popatrzeć na kartridże niektórych zamienników gdzie tusz zaczyna wyciekać, "gąbka" dozująca tusz do dysz ulega zniszczeniu itp.
Ale to tylko moje gdybanie oparte na spostrzeżeniach dotyczących chińskich zamienników tuszy.
No dobrze, w temacie koloru A4 mamy w tej chwili faworyta (L800).. A gdybym chciał drugą drukarkę, tylko do dobrego BW, też A4. Wiadomo, jakość najważniejsza, ale jak czytam o tych zawodnych rozwiązaniach zastępczych, to zapał mi trochę opada.. Da się to rozwiązać tanio, dobrze i bezboleśnie? Nie, nie potrzebuję trzech drukarek ;)
Nie da się. L800 i tak się wyłamuje z ogólnej tendencji w kwesii koloru - na tym jednak kończy się dzień dziecka.
Witam, przykleję się pod ten temat, jestem zainteresowany kupnem drukarki do wydruku zdjęć. Najczęściej będą to zdjęcia 10x15, ale zdarzy się też że będę chciał coś wydrukować w A4 albo A5 ;)
Ważne żeby drukarka była wielofunkcyjna, bo też skanuje faktury jak i inne dokumenty.
Z tego co już przeglądałem forum, to zainteresowała mnie drukarka MG6250 :)
Ale zastanawiam się czy wyrobię na tusz, bo oryginały to tak ~50zł za sztukę, chyba ze jest jakaś tańsza alternatywa ? :)
Od bidy można w MG6250 używać oryginałów do druku fotograficznego i zamiennika pigmentowej czerni matowej do druku faktur i dokumentów. Natenczas będzie tanio i dobrze ;)
W sumie o takim rozwiązaniu nie pomyślałem, ale czy to nie będzie jakoś źle wpływało na druk fotografii i dla samej drukarki ? ;)
Bo gdzieś jeszcze po drodze jest Epson PX660, warto w ogóle porównywać ja do MG6250 ?